MED PRIMORSKO IN NOTRANJSKO MOŽNI SNEŽNI ZAMETI: Na cesto samo z ustrezno opremo! (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Večji del države so zajele padavine, ki so zjutraj ponekod začele prehajati v sneg. Sneženje je sprva zajelo predvsem vzhodni del države in višje ležeče predele Gorenjske, dež počasi prehaja v sneg tudi po drugih delih države. Težav kljub napovedim za zdaj še ni, je pa več sneženja pričakovati v prihodnjih urah. Na prometno-informacijskem centru ob napovedanem sneženju voznike pozivajo k večji previdnosti na cestah in opozarjajo, da morajo biti vozila ustrezno opremljena, vozniki pa naj se na pot odpravijo le, če bo to nujno.

Lendava

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) je ob 7. uri močno snežilo v Slovenj Gradcu in Ratečah, prav tako je snežilo v Mariboru, Murski Soboti, Novem mestu, Cerkljah ob Krki ter denimo na Lisci. V Lescah in Črnomlju so padala ledena zrna, v Ljubljani pa dež s snegom. Rahlo je snežilo tudi na Kredarici.

V prihodnjih urah je po napovedih pričakovati, da bo začelo snežiti tudi drugod po državi. Kot opozarjajo na Arsu, bo veter na prehodu med Notranjsko in Primorsko prenašal sneg in gradil zamete.

V živo se javljamo iz Velenja kjer prav tako sneži. Zapadlo je že okrog 4 cm snega. Prava zima! ❄️

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 05. april 2021

Razmere bodo po napovedih danes zjutraj in dopoldne marsikje povsem zimske. Po nižinah bo predvidoma zapadlo od pet do 15 centimetrov snega, ponekod na Notranjskem in Kočevskem do okoli 25 centimetrov, na severovzhodu do okoli pet centimetrov, opozarja Arso.

Popoldne padavin ne pričakujejo več, razen mogoče kakšno ploho, ki pa je lahko tudi snežna.

Na pot le z ustrezno zimsko opremo!

Na prometnoinformacijskem centru ob napovedanem sneženju voznike pozivajo k večji previdnosti na cestah in opozarjajo, da morajo biti vozila ustrezno opremljena, v vozilih je ob zimskih razmerah obvezna zimska oprema, čeprav je 15. marec, do katerega je zimska oprema predpisana, že mimo.

Voznike pozivajo tudi, naj se na pot odpravijo le, če je to nujno, se pred tem pozanimajo o stanju na cestah, hitrost vožnje ter varnostno razdaljo pa prilagodijo vremenskim razmeram.

Obenem opozarjajo voznike, naj ne prehitevajo plužnih skupin.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija