MED OTROCI SE ŠIRI NEZNANA OKUŽBA: Smrtni primeri, nekateri potrebujejo presaditev jeter

Svet

Ameriški Center za nadzor nad nalezljivimi boleznimi (CDC) je v petek sporočil, da preiskuje 109 primerov virusnih okužb pri majhnih otrocih, med katerimi je bilo pet mrtvih. O tem je poročala tudi Indonezija, preiskave pa potekajo med drugim tudi v Veliki Britaniji, kjer je bilo 163 okužb, vendar brez smrtnih primerov.

Večina primerov je pri otrocih, starih do pet let, kar pomeni, da obolenja niso povezana s cepivom proti covidu-19, ker tako mladih doslej še ne cepijo. CDC ima teorijo, da gre za neko vrsto adenovirusa. To je virus, ki med drugim povzroča prehlad.

Okoli 90 odstotkov okuženih otrok je moralo v bolnišnico, pri 14 odstotkih pa je bila potrebna transplantacija jeter. Srednja starost hospitaliziranih je bila dve leti. Študija devetih primerov v Alabami je izključila možnost virusov hepatitis A, B ali C.

Polovica obolelih v ZDA je bila pozitivnih na testu za adenovirus 41, ki ni povezan s hepatitisom. Britanci so ugotovili, da je imelo 70 odstotkov okuženih doma psa in raziskujejo tudi to možno povezavo. Ena od teorij je tudi možnost povezave z okužbo s covidom-19.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  08 .05. 2022 ob  14: 18
Starsi cepljeni proti “covidu”, otroci pa tudi, vendar proti vsem ostalim “boleznim”. Vse je ena sama svinjarija in biznis