MED OSUMLJENIMI PRANJA DENARJA DIREKTOR AKTIVA ČIŠČENJE: Denar naj bi prenašali preko fiktivnih poslov

Kronika

Med preiskovanimi v kriminalistični preiskavi, v sklopu katere so v torek potekale hišne preiskave v Sloveniji in BiH, sta slovenski podjetji. Osumljenca za pranje denarja sta lastnik podjetja Aktiva čiščenje Mihael Strmljan ter solastnik in direktor podjetja Hmezad TMT Domen Prešeren, je poročala TV Slovenija.

Med preiskovanimi sta slovenski podjetji, ki sta poslovali z državo, vrednost teh poslov pa naj bi bila skoraj 160 milijonov evrov. Mediji v BiH poročajo, da je prvi osumljenec za pranje denarja preko bosanskih podjetij Strmljan, med osumljenimi pa je tudi Prešeren, je poročala TV Slovenija.

Med osumljenimi naj bi bil tudi srbsko-ameriški poslovnež Milan Mandarić, nekdanji lastnik Nogometnega kluba Olimpija, ki pranje denarja zanika. So pa preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada obiskali prostore NK Olimpija, so za TV Slovenija potrdili v klubu.

Slovenska ter bosansko-hercegovska policija sta v torek na več lokacijah v Sloveniji in BiH izvajala hišne preiskave zaradi sumov kaznivih dejanj s področja organiziranega kriminala, zlorabe položaja in pranja denarja. V Sloveniji je bila ena oseba pridržana. Po poročanju medijev naj bi šlo za prenose denarja v fiktivnih poslih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stric iz ozadja |  26 .03. 2023 ob  13: 33
Zanimivo bo spremljati zadevo, kako se bo odvijala na tožilstvu in sodstvu. Upam in predvideva, da se vsi zavedate, da bodo vsi imenovani in še ostali z velikov erjetnostjo spoznani za nedolžne. Razlogi so vsem znani, a ne? Kaj pa ima vse navedeno v prispevku opraviti s čistilkami? To vedo samo komentatorji.
galeb |  23 .03. 2023 ob  11: 22
23
vergonja za hotele bernardin VERGONJA!!! zdej vidmo da je hitla čistilke u roke mafji sigurno ma tud hotel kakšn cekinček od tega. VERGONJA!
kokodek |  23 .03. 2023 ob  09: 02
34
direktor Aktiva čiščenje, kamor so prezaposlili čistilke iz Bernardina in Akriva čiščenje, ki od države prejema milijone, lep primer mafijske države, ki se še vedno nadaljuje. Kje ste poštenjaki v državnem zboru, na sodišču, tožilstvi, v policiji.....