MED 200 PROIZVAJALCI TUDI KOPRSKA OLJKARJA: Predstavljata se na sejmu Olio Capitale v Trstu

Trst

Danes se v Trstu zaključuje sejem kakovostnega ekstra deviškega oljčnega olja Olio Capitale. Med skoraj 200 proizvajalci se na sejmu predstavljata tudi dva koprska oljkarja. Olje Franca Morgana pa se je uvrstilo med 5 finalistov.

Na tržaški Pomorski postaji se je v petek začela 13. izdaja sejma kakovostnega ekstra deviškega oljčnega olja Olio Capitale, ki je pomembno stičišče pridelovalcev oljčnega olja iz Sredozemlja in kupcev iz držav, kjer oljke ne rastejo.

Do danes zvečer, ko sejem zapira vrata, se bo na njem predstavljalo skoraj 200 proizvajalcev iz različnih italijanskih regij, pa tudi iz Hrvaške, Grčije in Slovenije. Slednjo kot razstavljavca zastopata koprska oljkarja Vanja Dujc in Miran Adamič – Ronkaldo. Koprski oljkar, večkratni zmagovalec natečaja Županovo oljčno olje Franc Morgan pa je na dogodku sodeloval v ocenjevalnem delu in se v kategoriji intenzivnih oljčnih olj odlično odrezal, saj se je uvrstil med pet finalistov.

Nastop na sejmu je predvsem s promocijskega vidika zelo pomemben, saj Olio Capitale vsakič znova združi in poveže proizvajalce, strokovnjake in ljubitelji tega žlahtnega naravnega pridelka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija