MAVRICA SIMBOLNO POVEZALA ZARADI EPIDEMIJE LOČENI GORICI: Gasilska akcija 'Narazen, a vedno skupaj' (FOTO)

Slovenija

Mavrica, simbol upanja v času epidemije, je včeraj popoldne zasijala nad Trgom Evrope, ki povezuje slovensko in italijansko Gorico. Ustvarili so jo novogoriški poklicni gasilci in gasilci iz italijanske Gorice v znak prijateljstva in povezovanja. S tem dejanje so simbolizirali skupno upravljanje goriškega somestja, ki ga mesti potrebujeta v kriznih situacijah. V praksi namreč delujeta kot enotno urbano območje.

Gasilci so le primer sodelovanja obeh Goric, saj so v stalni koordinaciji povezani že desetletja in imajo za seboj lepo število skupnih reševalnih akcij. Na Trgu Evrope so se včeraj srečali tudi novogoriški župan Klemen Miklavič, goriški župan Rodolfo Ziberna in goriški prefekt Massimo Marchesiello.

Gasilci so akcijo poimenovali 'Narazen, a vedno skupaj – Distanziati, ma sempre uniti!'. Mavrica je simbol, ki ljudem sporoča, da bo vse v redu. Kot je dejal poveljnik novogoriške poklicne enote Simon Vendramin, gasilci ne poznajo meja in sodelujejo v somestju, v katerem je življenje zelo prepleteno in vedno priskočijo na pomoč.

Miklavič je ob tem izpostavil: "To je samo ena od mnogih povezav, ki vežejo obe mesti. Gasilci obeh Goric že dolgo sodelujejo, izvajajo skupne akcije, rešujejo življenja. Danes so prepletenost obeh mest prikazali gasilci, v preteklih tednih pa so to bili ustvarjalci in športniki ter predstavniki civilne družbe. To dokazuje, da je vizija enega skupnega mesta prava vizija."

Mavrico je z glasbeno spremljavo pospremil Goriški pihalni orkester pod vodstvom dirigenta Sandija Ceja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija