MATURANTSKI IZLET IZ NOČNE MORE, 200 DIJAKOV V KARANTENI: Odzval se je tudi Potrč (VIDEO)

Svet

Na Majorki se je za dvesto maturantov njihov zaključni izlet klavrno končal, še preden se je sploh začel. Vse maturante so namreč "pridržali" v karanteni v hotelu Palma Bellver, češ da so glavni prenašalci koronavirusa, potem ko so Balearski otoki, del katerih je tudi Majorka, odkrili več kot tisoč novih primerov, neposredno povezanih s šolskimi potovanji za konec šolskega leta.

Državno tožilstvo je nasprotovalo takšni odločitvi, vendar dijaki še vedno ostajajo pod 24-urnim policijskim nadzorom zaprti v hotelskih sobah.

Španski minister za zdravje je sporočil, da je pet odstotkov novih primerov okužbe v Španiji povezanih z žariščem na Majorki, zato balearske oblasti menijo, da je njihov ukrep upravičen. Dijaki se pritožujejo, da staršev nihče ni nič vprašal in da so šele od njih izvedeli, da maturantski izlet preživljajo zaprti, je poročal jutarnji.hr. 

Izleta niso smeli odpovedati, je povedala 17-letrna Lucia, ker jim je potovalna agencija v tem primeru napovedala tožbo. "Praktično so nas prisilili v to, da ostanemo v karanteni." Nihče v njeni šolski skupini ni pozitiven na koronavirus, vendar še vedno ne smejo zapustiti svojih sob, v nobenem primeru. Tudi 18-letni Daniel iz Cordobe se je pritožil nad pogoji, v katerih so zadržani, in dejal, da se počuti "prestrašenega vsakič, ko odpre vrata, da bi kaj prosil."

Poleg tega se boji tudi za kolege z zdravstvenimi težavami. "Oseba v mojem nadstropju ima astmo, doživela je astmatični napad in bila ogrožena. Po tem pa je šest ur čakala na reševalno vozilo, da jo je odpeljalo v bolnišnico," je pojasnil Daniel.

Čeprav se nad sobami ne morejo pritoževati, se počutijo osamljene, glede na to, da so nekateri izolirani posamično. O zlorabah so se pritožili tudi prek družbenih omrežij, kjer so jih sicer v komentarjih zasmehovali zaradi "hude karantene v odličnem hotelu."

Otroci še ne vedo, koliko časa bodo morali ostati v hotelu, a videti je, da bodo tam do 7. julija.

Nad dogajanjem zgrožen tudi Potrč

Na dogodek se je odzval tudi Marko Potrč, televizijski voditelj, ki se je v času epidemije koronavirusa preizkusil v vlogi "Facebook epidemiologa", kot so ga poimenovali nekateri. Ogorčen je nad dogodkom, v katerem so "kot živali polovili mladino in jo zaprli", medtem ko njega mnogo bolj skrbijo starostniki.

NA MLADIH SVET STOJI? NE, SVET ZDAJ PO MLADIH HODI IN JIH TEPTA. Včeraj mi je znanec poslal prispevek na eni najbolj obiskanih strani v Sloveniji (povezava do tega bo v prvem komentarju). V njem piše, kako se je mladino dobesedno polovilo in zaprlo. Odvzeli so jim svobodo in zaprlo kot živali. In meni se je to zdelo grozno že, ko sem predvideval, da je morda kdo od njih pozitiven na nezanesljivem testu, ne pa tudi nujno bolan. A zadeva je precej hujša. Živimo v svetu, ko se zdravo mladino lovi in zapira. Ker so šli na izlet. To je njihov greh, zločin. Medtem starostniki pridno polnijo hotele tudi tam. Sam sem bil v Avstriji na pripravah z mladimi športniki te dni. Tudi tam je bilo veliko starostnikov. Rizična skupina torej. Nekateri zelo prijazni, spet drugi pa zaskrbljujoče nastrojeni proti mladini, ker jo vidijo kot smrtno grožnjo. Otroke od 8 let naprej. A takšni starostniki kljub temu hodijo naokoli. In sem se spraševal, zakaj bi predstavnik rizične skupine, ki je tako nastrojen, sam dopustoval okoli, od mladine pa zahteval, da je doma? No, to na Majorki je krepka nadgradnja, eskalacija te iste smeri. Koliko resno zaskrbljujočih stvari najdemo v tem prispevku na 24ur . com? To je moje mnenje… p.s.: Dajte si ponovno duška, tisti odstotek primitivnih ljudi, političnih fanatikov, oportunistov ter zaslepljencev. Pišite žaljive komentarje, na konkretno vsebino pa ne odgovarjajte. Lahko to počnete. Če vidite karkoli dobrega, ali sprejemljivega v tovrstnem zapiranju ter odvzemu svobode mladini, z vami ni vse ok. To je vsaj moje mnenje. A ko “flajšmašina” začne mlet, pride vsak prej ali slej na vrsto. Na žalost bodo v takšni poziciji kot ti španski, kmalu morebiti tudi vaši otroci. Plato: “YOUR SILENCE GIVES CONSENT” Vaša tišina je enako kot strinjanje.

Objavil/a Marko Potrč dne Četrtek, 01. julij 2021

"Danes se ne pogovarjamo o tem, da so ti mladostniki tako zboleli, da jih je treba rešiti. Ne. Danes se pogovarjamo o tem, da jih je treba poloviti, zapreti, ker so šli na izlet, in tiste z blagimi simptomi prisilno hospitalizirati. Pa seveda jih je treba javno ožigosati," je dejal v videoposnetku. 

"Na žalost bodo v takšni poziciji kot ti španski, kmalu morebiti tudi vaši otroci," je dodal in vsem na srce položil misel, da je "tišina enako kot strinjanje", zato tudi on ni in ne bo tiho. 

"Kam gremo jeseni?" se je še vprašal za konec in tudi odgovoril: "To lahko slutite na podlagi odločevalcev. Pa vse dobro."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pinkopalinko |  02 .07. 2021 ob  16: 11
zdaj, ko se je oglasil še Potrč, pa se bodo Španci v hlače in maturante takoj spustili na svobodo. Ta tip res misli, da je mesija.
Obala1 |  02 .07. 2021 ob  15: 54
Sodec po komentatorjih Regional vse već dobiva na teži, strokovnosti ter PR analitikah…ceprav se nekteri ne zavedajo da glava ni termostat, dvignes stevilko In IQ skoči ter ne drži pravilo da tri neumna komentarji stejejo kot en dober …vi pa rajsi poslušajte Kreka, Beovicko, Pretnarja In podobne …mogoce vam se njihova sranja zaradi amabalaze zdijo bol kredibilna
joca amster damm |  02 .07. 2021 ob  13: 29
evo ga spet!
za ministra za zdravLje ga dajmo volit voli
kokodek |  02 .07. 2021 ob  13: 00
naj se odpelje v mallorko
Pjero Shriba |  02 .07. 2021 ob  12: 36
Potrč me še najbolj spominja na kakega junaka iz sveta stripov.
Ta svet deluje ravno tako, kot razlaga Potrč.
Imamo ta dobre in ta slabe.
Ta slabi ogrožajo svet, nato prite super junak MarkoMen in s par twiti reši planet.
Je..eš ti znanost, važno da mamo MarkoMen-a.
td |  02 .07. 2021 ob  12: 25
-3
Za dijake vsekakor več kot zoprna situacija, zagotovo bi bilo bolje, če bi bili vsi cepljeni, tukaj pa je dosti kriva država, da ni tega omogočila dovolj zgodaj in da je ustvarila sama dodatno odpor (čeprav imamo že sicer največ obolelih od antivaxitisa).

Izven tega pa je res noro, vsaj pokrov kante, ki kje dvigneš, da odvržeš smeti, evo ti pogleda iz njega Potrč. Uaaa......
Fritla |  02 .07. 2021 ob  12: 13
15
Ha,ha, best virus professional influencer se je spet oglasil.
Tokrat se je spravil nad špansko vlado.
Kot pričakovano spet z poglobljeno gostilniško znanstveno razlago.
Kdo ve, če se je cepil ?
ojoj |  02 .07. 2021 ob  12: 05
-7
@vseved, zaradi mišk kot si ti!!
vseved |  02 .07. 2021 ob  11: 57
-2
Janša bo jeseni spet zaprl državo. Upravičeno.
Obala1 |  02 .07. 2021 ob  11: 57
-11
@cazzo In pieno In @pjero pejdi dol shriba spet se morate oglasat? Kaj je fant povedal a da ni prav? No bi rajsi slepo verjamete vse kar vam pravi vlada i doloceni pseudo strokovnjaki ….ali kako bi rekli naši nonoti, mama neumnezev je vedno noseća
Pjero Shriba |  02 .07. 2021 ob  11: 34
Čo ti mulo ?
Tiho bodi in pojdi se cepit !
Poleg svoje ošabnosti boš sedaj še kužil naokrog, al kwa ?
Cazzimperio  |  02 .07. 2021 ob  11: 31
12
Potrč ti raje skrbi za tvojo Lili.
Pusti raje ta virus naj gre svojo pot.