MATOZ NOVI PREDSEDNIK UPRAVNEGA ODBORA DUTB: Predlagalo ga je ministrstvo za finance, kdo bo novi izvršni direktor?

Slovenija

Franci Matoz, ki ga je vlada v četrtek imenovala za novega neizvršnega direktorja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), je danes postal predsednik upravnega odbora družbe. Upravni odbor ga je izmed svojih članov izvolil na današnji dopisni seji, so sporočili iz DUTB.

Poleg Matoza so člani upravnega odbora DUTB še v. d. glavnega izvršnega direktorja Robert Rožič, izvršni direktor Matej Pirc ter neizvršni direktorji Alenka Urnaut Ropoša, Aleksander Lozej in Gregor Planteu. Slednjega je vlada na ta položaj tako kot Matoza imenovala na četrtkovi seji.

Mesti, ki sta ju z dnem imenovanja zasedla Matoz in Planteu, sta se izpraznili po odpoklicu Franca Doverja in Marka Tišme.

Ministrstvo za finance je 20. julija prejelo Doverjevo odstopno izjavo ter na njegovo mesto predlagalo imenovanje Matoza. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pa je predlagalo razrešitev Tišme in imenovanje Planteua, so v četrtek pojasnili na vladi. Njun mandat traja do 31. decembra 2022, ko se izteče tudi življenjska doba DUTB.

V DUTB sicer iščejo glavnega izvršnega direktorja. To delo od 21. aprila začasno za šest mesecev kot v.d. opravlja Rožič. Na razpis, ki je bil objavljen konec junija, iztekel pa se je 15. julija, je prispelo šest prijav. Postopek je še v teku, zato več podrobnosti ni znanih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
štupido |  23 .07. 2021 ob  21: 24
Tej državi rabi en močen atentat
bubobubo |  23 .07. 2021 ob  18: 49
Ja revček, če ga je že narava zaj....., naj ima vsaj to veselje
Ištrijan |  23 .07. 2021 ob  17: 07
Janšev tappabuži!
Pjero Shriba |  23 .07. 2021 ob  16: 46
Zsluži še kak plemiški naziv.
Ali vsaj prostozidarski naziv tipo Vzvišeni Princ Kraljevske Skrivnosti, Suvereni Veliki Generalni Inšpektor, Veliki Inšpektor Inkvizitor Poveljnik.


vseved |  23 .07. 2021 ob  13: 55
11
Botox stane!
hribi |  23 .07. 2021 ob  13: 28
27
Ni kaj, sposoben človek tale Matoz. Nadzornik Slovenaske Železnice, prvi nadzornik Luke Koper, predsednik UO DUTB., hišni odvetnik JJ.... Chuck Norris je zgodovina.