Matoz: KBM Leasing ni prevzel niti zapečatil hotela

KBM Leasing niti njegov odvetnik Franci Matoz nista v četrtek ne prevzela ne zapečatila hotela Štorman v Celju. To je storil nov lastnik oziroma po njem pooblaščena družba Administrator, je danes ozadje zgodbe okrog hotela Štorman v izjavi za medije zapisal Matoz.

Ker pa si KBM Leasing ne more in ne sme dovoliti, da s svojim premoženjem ne ravna kot dober gospodar, je sredi decembra lani po Matozovih navedbah nepremičnino hotel Štorman zaradi visokih dolgov leasingojemalca prodal družbi Eurotas. Novi lastnik se je ob tem zavezal, da bo nepremičnino sam prevzel v neposredno posest od dosedanjega uporabnika Zvoneta Štormana, kar je tudi storil v četrtek v navzočnosti notarja, ki je celotno dogajanje evidentiral.

"Novi lastnik je za zavarovanje premoženja angažiral varnostno službo. Kot pooblaščenec KBM Leasinga sem bil pri prevzemu zgolj prisoten zaradi ugotovitve stanja objekta in opreme, zaradi morebitnega grajanja napak na nepremičnini in opremi s strani novega lastnika. V pooblastilu, ki je bilo predano varnostni službi, notarju, poseduje pa ga tudi Štorman, je to izrecno navedeno," je še dejal Matoz.

Štorman vložil tožbo zoper vse vpletene

Štorman pa je v petek vložil tožbo zoper vse vpletene v to zgodbo, kar pomeni predstavnike KBM Leasinga. Po Štormanovi oceni je namreč šlo za nezakonito ravnanje KBM Leasinga. Na kraj dogodka je Štorman poklical tudi policijo, saj so varnostniki grobo odrinili njegovo hči. Po njegovih besedah je dva varnostnika doletela globa.

Štorman je za STA tudi povedal, da je tožbo vložil zaradi motenja posesti, saj predstavniki KBM Leasinga ob vstopu v hotel niso imeli sodne odločbe o prevzemu in zaprtju hotela. Poudaril je tudi, da je v pogodbi o lizingu natančno zapisano, kako je treba ravnati, če lizingojemalec ne izpolnjuje svojih obveznosti. Matoz pa navaja, da leasingodajalec predmet leasinga lahko proda potem ko je pogodba odpovedana, saj je lastnik predmeta leasinga. O tem pa ni dolžan obveščati nekdanjega leasingojemalca.

Gostinec zanika, da da bi bil dolžan 2,9 milijona evrov

Ravnanje KBM Leasinga je Štormana, ki se z gostinstvom ukvarja že 47 let, presenetilo in šokiralo, ob tem pa se sprašuje, kako bo novi lastnik hotela nadaljeval dejavnost, glede na to, da sta celotno zemljišče, na katerem stoji hotel, kot tudi zemljišča okrog objekta v njegovi lasti. Kot je dejal Štorman, tudi hotelska oprema ni v njegovi lasti, saj se je nanjo zaradi davčnih dolgov vpisala davčna uprava.

Štorman v omenjeni tožbi zahteva v osmih dneh vrnitev hotela v prvotno stanje, 35 zaposlenih iz hotela pa je do takrat poslal na dopust.

Znani celjski gostinec zanika, da bi bil KBM Leasingu dolžan 2,9 milijona evrov, po njegovi oceni dolg znaša okoli dva milijona evrov. Štorman je naročil tudi cenitev hotela, ki je ocenjen na 4,3 milijona evrov, neuradno pa ga je KBM Leasing družbi Eurotas, za katero stoji celjski podjetnik Aleksander Jančar, prodal za 1,5 milijona evrov. Prek Eurotasa pa Jančar med drugim upravlja tudi celjski hotel Evropa.

Deli novico:

Papillon |  06 .01. 2014 ob  16: 13
Bilo kuda, Jancar svuda. Ze kar nekaj casa ga imamo tudi na obali.... Na zalost....