MATJAŽ KEK: "Od tega trenutka dalje nisem več trener Rijeke"

Šport

Nekdanji selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek ni več trener Rijeke, so potrdili iz tega hrvaškega nogometnega prvoligaša. Kek se je po sobotni prvenstveni tekmi in porazu proti Gorici (1:2) poslovil od navijačev in na novinarski konferenci napovedal svoj odhod, so zapisali na spletni strani kluba.

Vodstvo Rijeke se je Matjažu Keku zahvalilo za uspehe in za opravljeno delo ter mu zaželelo veliko uspehov v nadaljevanju trenerske kariere.

"Čestitam Gorici za zmago, izkoristila je naše napake in zasluženo zmagala. Po tekmi sem se slišal s predsednikom Damirjem Miškovićem in od tega trenutka dalje nisem več trener Rijeke. Zahvaljujem se vsem za sodelovanje, sem najbolj odgovoren za izide in nekaj se je moralo spremeniti," je povedal Kek.

Kek je bil na trenerski klopi Rijeke pet let in pol ter pustil globok pečat, so zapisali na spletni strani kluba. V tem času je ekipa osvojila naslov hrvaškega prvaka, prvega in edinega v zgodovini kluba, dva pokalna naslova in superpokal, se trikrat uvrstila v evropsko ligo, enkrat v končnico za preboj v ligo prvakov, ugnala pa je tudi nekatere evropske velikane, kot so Milan, Stuttgart in Feyenoord.

Lani podaljšal pogodbo do junija 2020

Kek je sicer v igralski karieri kot branilec največji pečat pustil v Mariboru, ki ga je pozneje tudi uspešno vodil do leta 2004. Zatem je bil selektor slovenske vrste do 15 in 16 let ter tudi članske, s katero se je po zmagi nad Rusijo prebil na svetovno prvenstvo 2010 v Južnoafriško republiko, kjer je na prvi tekmi v predtekmovalni skupini C premagala Alžirijo z 1:0 in dosegel prvo zmago na velikih tekmovanjih. V letih 2011 in 2012 je vodil še savdijski Al-Ittihad.

Sedeminpetdesetletni Kek je sicer na Reki deloval od februarja 2013, lani je podaljšal pogodbo do junija 2020, in tam požel številne simpatije. Bil je večkrat izbran za najboljšega trenerja na Hrvaškem in tudi v Sloveniji.

Rijeki v tej sezoni ne gre nič po načrtih, znova je ostala brez tekem v skupinskem delu evropske lige, v domačem prvenstvu pa je na petem mestu s sedmimi točkami zaostanka za vodilnim Dinamom, ki ima tekmo manj. Pod vprašajem naj bi bila tudi služba športnega direktorja Srećka Juričića.

Deli novico:

navijač NK Koper |  07 .10. 2018 ob  21: 14
upam, da bo NZS čimprej odstavila sedanjega selektorja in ustoličila Keka!
Peter |  07 .10. 2018 ob  18: 52
Kek super trener si!!!!
Matjaž |  07 .10. 2018 ob  18: 04
vsaka čast,najboljši trener,do sedaj.
Sidro |  07 .10. 2018 ob  17: 01
amm...naša reprezentanca potrebuje selektorja!
Pogled v prihodnost |  07 .10. 2018 ob  13: 28
Tako to je v nogometu. Ko žanješ zmage si banana, ko poraze pa olupek.