MATIĆU MOŽNOST, DA SI OPERE IME: Na sodišču bo lahko dokazoval, da ni bil nesposoben

Koper

Višje sodišče je pritrdilo nekdanji upravi Luke Koper z Dragom Matićem na čelu, da obstoji pravni interes, da prvostopenjsko sodišče vsebinsko odloča o ničnosti sklepov o odpoklicu uprave, danes poročajo Primorske novice. Okrožno sodišče je namreč pred tem zavrglo tožbo, s katero so člani uprave želeli doseči ničnost sklepa o razrešitvi.

Dragomir Matić

Višje sodišče je ob ugotovitvi o obstoju pravnega interesa zadevo vrnilo prvostopenjskemu sodišču v nadaljnje odločanje. Kot je za časnik ocenil odvetnik tožnikov Denis Kostrevc, bo takšna odprta sodna pot omogočila presojo in ugotovitev, da niso obstajali razlogi za njihov odpoklic, da niso kršili svojih obveznosti in da ni šlo za njihovo nesposobnost pri vodenju.

Nekdanji predsednik uprave Luke Koper Drago Matić ter člana uprave Andraž Novak in Irena Vincek so s tožbo, ki so jo vložili leta 2018, želeli doseči ničnost sklepa nadzornega sveta o njihovem odpoklicu. Zadeva se več kot tri leta ni premaknila, na koncu pa je sodnica sklenila, da o vsebini tožbe ne bo odločala, saj da tožniki nimajo pravnega interesa za tožbo, ker se na svoje funkcije ne morejo vrniti, so spomnile Primorske novice.

Vsi trije so sprožili še delovne spore na delovnem sodišču in odškodninske tožbe, ki pa mirujejo, dokler sodišče najprej ne odloči o odpoklicu, dodaja časnik.

Nadzorni svet Luke Koper je vse tri člane krivdno razrešil konec decembra 2017. Največji kamen spotike naj bi bilo (ne)reševanje problematike delavcev IPS. Na Matićevo mesto je prišel Dimitrij Zadel, ki pa je skupaj s članoma uprave Metodom Podkrižnikom in Irmo Gubanec nedavno sporazumno odstopil s položaja. Nadzorni svet Luke Koper je medtem za člana uprave imenoval Roberta Rožaca, o novem predsedniku in članu uprave pa naj bi odločali na seji danes popoldne.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pajade |  03 .12. 2021 ob  23: 39
Dokazoval bo da ni bil nesposoben, tako kot zdravi dokazujemo da smo zdravi... Dokler se ne bo medtem luka šenkala "nekomu".