"MATEJ PERIŠ JE V REKI, IŠČEMO TRUPLO": To je razkrila podrobna analiza sledi v noči izginotja (VIDEO)

Kronika

Danes smo že poročali, da je srbska policija izginulega Mateja Periša v teh dneh iskala na območju Velikega vojnega otoka na sotočju Save in Donave, kjer je bil signal njegovega telefona zaznan ob 4.15. V javnost so prišle nove okoliščine, kot je dekle, ki naj bi jo Matej spoznal na bencinskem servisu dan pred izginotjem. S Hercegovko naj bi si izmenjala telefonski številki in ostala v kontaktu vse do njegovega izginotja.

27-letni Splitčan je izginil v noči na silvestrovo v Beogradu, njegovi prijatelji so prijavili, da ga pogrešajo, 31. decembra ob 18.00. Glede na rekonstrukcijo dogodkov je iz kluba Gotik v Beton hali odšel okoli 1.43 in stekel do Sava promenade. Kamera videonadzora ga je posnela, kako se spušča do ledene Save. Posnela je tudi nekoga, ki plava v reki in na tem mestu je zadnjič zaznan signal Matejevega telefona.

Matej in njegovi prijatelji naj bi iz Splita odšli najprej v Zagreb, kjer so najeli kombi in se napotili proti Beogradu. Ustavili naj bi se na eni od bencinskih črpalk, kjer so srečali dekleta iz Hercegovine. Matej naj bi se z eno od njih zaklepetal, izmenjala naj bi si telefonski številki in si cel dan 30. decembra dopisovala.

Komunikacija se je v večernih urah prekinila, ko je Periš odšel v mesto in ostal brez interneta. O čem natančno sta govorila ni znano, a naj bi se dogovarjala za srečanje v bližnji prihodnosti. Ko je dekle izvedelo, da je izginil, naj bi bilo vidno pretreseno, čeprav sta se komaj spoznala.

Matej naj bi sicer imel svoje dekle v Splitu, ki za novo leto ni šlo z njim v Beograd. Hercegovka je že drugo dekle, ki se pojavlja v zgodbi njegovega izginotja. Najprej je na oči javnosti prišla Splitčanka Maja Sopta, prijateljica, ki jo je klical kritičnega večera pred izginotjem in ji pustil sporočilo na Instagramu, vendar se mu ni javila. Ona je bila takrat v Beogradu.

Šef srbske policije Aleksandar Vulin je dane pojasnil, da je Matej šel v reko, kar je mogoče preveriti preko baznih postaj, ki so zaznale gibanje telefona. Zavrnil je možnost, da bi bilo z njegovim izginotjem povezano kakršnokoli nasilje. "Preverili smo vsako sled njegovega gibanja v kritični noči in zdaj iščemo truplo," je povedal Vulin in zaključil:

"Spremljajte bazne postaje, ki pokrivajo prostor in videli boste, kako se je mobilni telefon premikal po reki, kar se ujema s tem, da je bil Matej v tistem trenutku v reki. Zaključek bo znan, ko bo preiskava končana. Nobene informacije nismo zanemarili. Preverili smo vse informacije prerokov, sosedov in 'idiotskih porno videoposnetkov', v katerih naj bi bil nekdo podoben Mateju. Nimamo si česarkoli očitati."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  28 .01. 2022 ob  19: 45
-12
Mogoče pa se je odločil da bo preplaval Donavo ! Novi Strel.