MASKE BODO PONOVNO OBVEZNE! Možni tudi dodatni ukrepi na mejah

Slovenija

Vlada je ponovno sprejela sklep o obvezni uporabi zaščitnih mask v zaprtih prostorih in javnih prevoznih sredstvih, spet je obvezno tudi razkuževanje rok, je po današnji vladni seji sporočil minister za zdravje Tomaž Gantar. Za tak ukrep, ki začne veljati v četrtek, so se odločili po povečanem številu okužb z novim koronavirusom v zadnjih dneh.

Kot je na novinarski konferenci spomnil Gantar, so v Sloveniji med 20. in 24. junijem potrdili 20 primerov okužb s koronavirusom.

Ukrep obveznega nošenja zaščitnih mask, ki je po ministrovih besedah v preteklosti prispeval k boljšim rezultatom, bodo preverjali vsakih 14 dni glede na epidemiološko situacijo v državi.

Prav tako bodo še naprej spremljali epidemiološko situacijo v tujini. Glede na razmere v državah bo vlada tudi sprejemala dodatne ukrepe na mejah, če bi bilo to potrebno, je še napovedal minister. V zadnjih dneh je bilo zaradi novih pogojev za prestop meje po njegovih besedah izrečenih tudi okoli 2700 ukrepov karantene.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  24 .06. 2020 ob  17: 45
Gantar ve koliko je balkancev v Istri zdaj nam ne uide kaos.
Z dvojnimi drzavljanstvi se lahko ognejo vsaki kontroli.
Kdaj bodo policaji pogledali kakšno gradbišče kjer mrgoli delavcev brez dokumentov.
Koper |  24 .06. 2020 ob  17: 26
Mi smo že naj..... kaj ti ni jasno.Maske na nos in gas.
Naj zmaga najjači.Ne moremo nič proti temu.
Smo bili dobesedno zabiti doma ko so drugi klatili okoli.
Zdaj smo še kar služba-dom.
In vsi še kar klatijo okoli.
In imamo toliko virusa kot ga ves čas pandemije nismo imeli.
Obala ni zaprta in tega ne moremo preprečiti.
čarli |  24 .06. 2020 ob  17: 22
Zdravstvena stroka ne priznava učinkovitosti ionizatorjev zraka, ki po dokazanih ekspirimentih v 99% uničijo vse viruse. (Slovenska firma ionex jih proizvaja brez škodljivega ozona)
Preveč prtičkov za miljone evrov so naročili, sedaj pa je potrebno to porabit, magari na silo.
V Angliji so naredili ekspiriment z ionizatorji zraka v infekcijski kliniki in po enem letu ugotovili, da se nobeden pacient v tej bolnišnici ni okužil od drugega pacienta z virusom, kar dokazuje, da ionizatorji ubijajo viruse.
Če bi država namesto prtičkov investirala v nakup ionizatorjev, ne bi bilo potrebno nobene karantene ali drugače omejevat gibanje in svobodo ljudstva.
Biznis treba furat dalje, podkupljeni politiki pa se imajo za rentabilne strokovnjake za plandemijo.
Samo povem.
Drek |  24 .06. 2020 ob  15: 27
Dajmo zapret vse. Odsvetujejo dopustovanje na Hrvaskem, mi v Slovenski Istri, pa lahko najebemo a? Do avgusta bo Slovenska Istra/obala bila najbolj okuzen predel Slovenije. Pol boste kontenti, KO NE BO PROSTORA V BOLNICAH.