MASAKER V AVTOBUSU: Z ostrim predmetom napadal potnike

Svet

V mestu Lübeck na severu Nemčije je danes na avtobusu moški z ostrim predmetom ranil osem ljudi, od tega tri huje, je sporočila policija. Storilca so prijeli, motiv pa še ni znan. Tiskovna predstavnica državnega tožilstva v Lübecku je dejala, da ni mogoče še ničesar izključiti, niti terorističnega ozadja.

Po poročanju medijev so potniki napadalca, mladega moškega, ki je napad izvedel z nožem, sami nadvladali, nato pa je kmalu prišla policija, ki ga je prijela. Preiskujejo tudi njegov nahrbtnik, iz katerega naj bi po poročanju medijev vzel nož. Policija je sicer povedala, da je napad izvedel z ostrim predmetom in da še niso gotovi, ali je šlo za nož.

Voznik je takoj ustavil avtobus, da so lahko potniki zbežali

Mediji tudi poročajo o več ranjenih - 14, od tega naj bi jih bilo 12 lažje poškodovanih in dva huje. Glavna tožilka Lübecka Ulla Hingst je povedala, da je bil poln avtobus iz Lübecka na poti v priljubljeni bližnji obmorski letoviški kraj Travemünde, ko je "moški z orožjem napadel sopotnike". Voznik avtobusa je takoj ustavil avtobus in odprl vrata, da so potniki lahko pobegnili.

Šlo naj bi za Iranca

Dodala je, da gre za 34-letnega nemškega državljana, da pa bi lahko bil rojen v tujini. Lokalni časnik Lübecker Nachrichten je poročal, da gre za Iranca. Po poročanju časnika, ki se sklicuje na očividce, je v polnem avtobusu eden od potnikov nenadoma izpustil svoj nahrbtnik, izvlekel nož ter napadel ostale potnike. Voznik je avtobus nemudoma ustavil, napadalec pa je napadel tudi njega, nato pa so ga obvladali potniki. Policija je prišla hitro in ga prijela. V Nemčiji so sicer v stanju visoke pripravljenosti po več smrtonosnih napadih islamskih skrajnežev.

Deli novico:

@@IBRO | danes ob 10:02 |  21 .07. 2018 ob  10: 31
res je, pogosto tudi v imenu druge religije, še najbolj pogosto pa zaradi druge hude deformacije človeške rase - pohlepa. Vendar svet se je vmes civiliziral, če pa slediš eni izjemno zlobni religiji, pa ne more pozitivno vplivat. Ena stvar mi ne pade na pamet, da je islam prispeval za boljši svet. No, to velja za večino religij sicer, ampak nobena v zgodovini ni tako toga.
Ja  |  21 .07. 2018 ob  10: 06
Evo ti multikulti
@IBRO |  21 .07. 2018 ob  10: 02
-3
Je bil res mir v Evropi? Jaz se spomnim, da so pokale tudi evropske bombe...
IBRO |  21 .07. 2018 ob  08: 32
Vcasih je bil tak lep mir v evropi, zdej pa te kulturne obogatitve prinasajo kup novosti. Ne razumem zakaj se ne, ce jim manjka nasilja, vrnejo tam s kjer so prsli?!
jurij |  20 .07. 2018 ob  20: 05
predvsem mi je všeč izraz =nadvladali=.