'MASAKER' NA RIMSKIH ULICAH: Kaj je zakrivilo množičen pogin ptic? (FOTO)

Svet

Po novoletnem praznovanju je na ulicah v Rimu ostal grozljiv in žalosten prizor - na stotine mrtvih ptic.

Razlog množičnega pogina ptic, predvsem škorcev, v glavnem italijanskem mestu sicer še ni potrjen z gotovostjo, a mednarodna organizacija za zaščito živali OIPA trdi, da je smrt posledica uporabe pirotehnike na silvestrsko noč.

"Lahko so poginile iz strahu. Lahko da so se prestrašile, zletele, med letom pa se zaletele med seboj, v okna ali električne žice. Ne pozabimo, da lahko tudi ptice umrejo zaradi srčnega zastoja," so povedali v organizaciji.

STRAGE DI UCCELLI A ROMA A CAUSA DEI FUOCHI D’ARTIFICIO. OIPA: «SE NE VIETI LA VENDITA. È QUESTIONE DI SALUTE, ORDINE...

Objavil/a OIPA dne Petek, 01. januar 2021

"Vsako leto to ponavljamo: prodaja petard in raket bi morala biti prepovedana," je dejal predsednik OIPE Massimo Comparotto in dodal: "Odredbe so neuporabne, dejanski pregledi se ne izvajajo in vsako leto štejemo na stotine mrtvih in poškodovanih primerov med prostoživečimi živalmi ter tudi veliko poškodovanih ali izgubljenih hišnih ljubljenčkov. Čas je, da zakonodajalec uredi to opustošenje, ki vpliva tudi na človeka. Gre za vprašanje zdravja, javnega reda in predvsem za civilizacijo."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija