MAROŠKI NAVIJAČI PREPLAVILI KATAR: Oblasti omejile število letov iz Maroka, tiste brez vstopnic zadržujejo na letališču (FOTO, VIDEO)

Svet

Maroški nacionalni letalski prevoznik je v sredo odpovedal nekatere posebne lete njegovega katarskega partnerja na relaciji Maroko - Katar za navijače, ki so si želeli ogledati drevišnji polfinale svetovnega prvenstva v nogometu med Marokom in Francijo. Evforični navijači so rezervirali letalske karte iz Casablance v Doho in mnogi so že prispeli, a brez vstopnic za tekmo, ki naj bi jih, kot so povedali za francosko tiskovno agencijo AFP, prejeli ob prihodu.

Potem ko se je Maroko uvrstil v polfinale, se je nacionalni prevoznik odločil, da bo v torek in sredo organiziral 30 posebnih letov med Casablanco in Doho.

Toda "po zadnjih omejitvah, ki so jih uvedle katarske oblasti, Royal Air Maroc obžaluje, da obvešča stranke o odpovedi njihovih letov, ki jih opravlja Qatar Airways," so iz nacionalnega maroškega letalskega prevoznika sporočili v izjavi za javnost. Ob tem niso pojasnili, zakaj so bili prisiljeni odpovedati lete.Odpovedani leti zadevajo "2100 potnikov", je za AFP povedal ločen vir, ki je želel ostati anonimen, in dodal, da je še vedno načrtovanih 23 drugih letov, ki jih izvaja omenjena letalska družba.

Maroški navijači, ki so prispeli v Doho s prvim posebnim letom, so v torek popoldne povedali, da jim je maroška nogometna zveza ob prihodu na letališče obljubila vstopnice za tekmo, a da teh vstopnic še niso dobili.

Katarske oblasti so 2. decembra opustile prejšnjo zahtevo, da morajo osebe ob vstopu v državo predložiti vstopnico za tekmo.

Predstavniki mednarodnega letališča Hamad so v sredo zjutraj navijače pozvali, "naj ne prihajajo na letališči v Dohi, dokler ne dobijo vstopnic za prihajajoči tekmi". "Navijače opozarjamo, da mednarodno letališče Hamad v Dohi ni uradna stran za nakup vstopnic za tekme svetovnega pokala," so dodali v sporočilu. Videoposnetki, objavljeni na družbenih omrežjih, prikazujejo skupine maroških navijačev, ki jih katarski varnostni uradniki zadržujejo na letališču.

Maroški uspeh brez primere na svetovnem prvenstvu v nogometu je povzročil nepričakovane težave za trgovce na tržnici Souq Waqif v Dohi. Kot poroča Al Jazeera, je na stojnicah in v trgovinah pošla vsa zaloga replik majic in dresov severnoafriškega moštva in da ne morejo dohajati velikega povpraševanja.

"Novembra smo vsak dan prodali zgolj nekaj maroških majic," je povedal trgovec Muhammad Sadiq za Al Jazeero nekaj ur po tem, ko je Maroko premagal Portugalsko in postal prvi afriški in prvi arabski polfinalist v zgodovini turnirja. Takoj ko je Maroko začel nizati uspehe v skupinskem delu, je povpraševanje po majicah skokovito naraslo. Povpraševanje se je še povečalo, potem ko so atlaški levi v izločilnih bojih premagali Španijo in Portugalsko. "Vsakič, ko je Maroko zmagal, smo naročili na stotine majic in jih razprodali do sredine popoldneva na dan naslednje tekme," je dejal Sadiq.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  14 .12. 2022 ob  22: 28
Nacisticni muslimani ne dovolijo vstopa v drzavo brez vstopnice. Gnus, in takim kratitvam svoboscin se levaki kar privadite. To je prihodnost Evrope z vso to golaznijo ki nezakonito vstopa v nase drzave. Vi bebci pa odprtih rok in spuscenih hlac.