MARKOČIČ POBUDNIKOM SKLICA IZREDNE SEJE NI MOGEL UGODITI: Predlagal je edino možno rešitev

Izola

Župan Občine Izola Danilo Markočič je pobudnike za sklic izredne seje občinskega sveta povabil na uskladitveni sestanek. Župan je prisotnim znova pojasnil, da njihov predlog za sklic izredne seje ne izpolnjuje pogojev, ki jih določata zakon in statut Občine Izola in kot možno rešitev predlagal sklic nove dopisne seje.

Pobudniki izredne seje so se s predlogom župana, da se predlagane vsebine obravnavajo na dopisni seji, strinjali in v skladu s poslovnikom pripravili dnevni red in odločitve, o katerih bodo svetniki odločali.

"Dopisna seja je namreč v teh izrednih razmerah, ko veljajo omejitve zaradi omejevanja širjenja virusa covid-19 edini način, da občinski svet obravnava točke dnevnega reda, kot jih predlagajo pobudniki seje," pravijo na izolski občini. Župan je dopisno sejo občinskega sveta občine Izola sklical in se je začela danes, zaključek seje pa bo v petek, 24. aprila 2020, ob 12. uri.

Na dnevnem redu je razveljavitev vseh sklepov, sprejetih na 2. dopisni seji, s trajanjem od dne 27. 3. 2020 do 31. 3. 2020 ter obravnava predloga sklepa o interventnih ukrepih zaradi epidemije nalezljive bolezni covid-19.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija