MARKO STARMAN SE VRAČA NA STARI POLOŽAJ: Znova bo prevzel vodenje Krajinskega parka Strunjan

Piran

Javni zavod Krajinski park Strunjan bo vodil Marko Starman. Za direktorja za mandatno dobo štirih let ga je na današnji dopisni seji imenovala vlada. Mandat z možnostjo ponovnega imenovanja bo nastopil 1. julija. Starman je v preteklosti že vodil ustanovo, in sicer dva mandata pred zadnjim polnomočnim direktorjem Robertom Smrekarjem.

Za vodenje izbirnega postopka je minister za okolje in prostor Andrej Vizjak imenoval posebno komisijo. Ta je na podlagi predloženih vlog kandidatov odločila, da na razgovor povabi dva kandidata, ki sta izpolnjevala razpisne pogojev in katerih vizijo delovanja in razvoja parka je ocenila za ustrezno, vendar pa je ena kandidatka odstopila od vloge.

Starman je magistriral na področju upravnega in ustavnega prava na Pravni fakulteti v Chicagu v ZDA. Trenutno je zaposlen na Občini Izola kot vodja urada za prostor in nepremičnine. Starman ima bogate izkušnje na vodstvenih mestih tudi v državni upravi, so navedli na vladi.

Krajinski park Strunjan kot vršilka dolžnosti direktorice vodi Samanta Makovac. Zadnji direktor javnega zavoda je bil Robert Smrekar, ki je lani postal direktor piranske občinske uprave. Pred Smrekarjem je medtem krajinski park dva mandata vodil prav Starman.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija