Marketinška konferenca tokrat posvečena pogumu

Že 18. Slovenska marketinška konferenca, ki danes v Portorožu odpira svoja vrata, se posebej posveča vprašanju poguma v trženju. Na to temo bo spregovoril tudi uvodni govornik konference Patrick D. Cowden. O svojih vizijah pa bosta med drugimi spregovorila predsednika uprav Gorenja in Petrola, Franjo Bobinac in Tomaž Berločnik.

Dvodnevna konferenca predstavlja največji marketinški dogodek v Sloveniji in pokriva vsa področja trženja, od strategije do taktike in raziskav, dogodek pa zadnja leta privablja skoraj 600 udeležencev, so zapisali organizatorji, Društvo za marketing Slovenije in časnik Finance.

Poleg omenjenih govornikov bodo v današnjem delu konference o "slovenskem pogumu" oziroma regionalno globalnem uspehu svoje poglede predstavili Simon Kaluža iz SAP CEE, Rok Kvaternik iz Ernst Klett Publishers, Darko Dujič iz Google Adriatic ter Tomaž Verbnik iz Bureau Veritas.

O neizkoriščenih priložnostih v regiji srednje in vzhodne Evrope bodo spregovorili glavni direktor Goodyear Dunlop Tires za srednjo in jugovzhodno Evropo Thierry Villard, direktor marketinga Droge Kolinske Ranko Jelača in Irena Weber z IBM.

Drevi bodo med drugim podelili nagrado za marketinški up za najboljše magistrsko delo in nagrado za marketinškega direktorja oz. direktorico leta, pred tem pa bo na vrsti še okrogla miza s kandidati za dobitnike nagrade za direktorja leta, in sicer direktorico službe za marketing skupine Helios Natašo Hajdinjak, direktorjem marketinga Olimpijskega komiteja Slovenije Jožka Križana ter vodjo strateškega marketinga in razvoja Mlekarne Celeia Darjo Teržan.

Za uvod v sredin del konference bo višji analitik maloprodajne industrije pri ACNielsen Europe Jean-Jacques Vandenheede podal vpogled v razmišljanje potrošnikov. O uspešnem upravljanju odnosov kot poti do učinkovitega trženja pa bosta spregovorila Andrej Božič iz Steklarne Hrastnik in Anka Miklavič Lipušček iz Mlekarna Planika.

O spremembi trženjskih orodij in pristopov, ki jih narekuje splet, pa bodo svoja stališča predstavili Ratko Božović iz Nordeus Srbija, direktorica družbe Mimovrste Lea Benedejčič ter Peter Curk iz družbe Renderspace.

Letošnjo konferenco bo zaključil pogovor z najuspešnejšo slovensko smučarsko tekačico vseh časov Petro Majdič.

Sorodne vsebine:

Diners s tožbo zoper odločbo Banke Slovenije

Adria Airways v prvem četrtletju z nižjo izgubo

Lani podvojila dobiček

Deli novico: