MARJETICA SPOROČA: Začenja se brezplačna akcija zbiranja zelenega reza

Koper

V ponedeljek, 15. maja, se začenja brezplačna akcija prevzema zelenega reza. Občanke in občani koprske in ankaranske občine boste lahko obrezano vejevje, grmičevje, pokošeno travo, odpadno listje, ovenele rože in zemljo oddali v posebne zabojnike na 39 različnih lokacijah. Na vsaki izmed njih bodo zabojniki postavljeni od ponedeljka do nedelje.

V 5m³ zabojnike je zelo pomembno, da odlagamo izključno odpadke zelenega reza. S pravilnim odlaganjem namreč lahko, podobno kot pri biološko razgradljivih kuhinjskih odpadkih, pridobimo dragoceno surovino, ki je primerna za nadaljnje kompostiranje. Samo tako lahko postane ustrezen kompost, ki ga lahko vrnemo v naravni snovni krog.

Občanke in občani ste s položnicami za prevzem odpadkov v začetku meseca prejeli urnik in lokacije odjemnih mest, najdete pa ga tudi na dnu spletne strani Marjetice Koper. Akcija bo trajala od 15. maja do 11. junija, za vsa dodatna vprašanja pa so na voljo na telefonski številki 05 66 33 700 ali prek elektronskega naslova info@marjeticakoper.si.

Vsem se že vnaprej zahvaljujejo za sodelovanje in aktiven doprinos k čistejšemu, skupnemu okolju.

Deli novico: