MARJETICA NADALJUJE S SPOMLADANSKO AKCIJO: Kje boste lahko zeleni rez oddali v tem tednu?

Koper

Marjetica Koper nadaljuje z akcijo brezplačnega prevzema in odvoza zelenega reza v Mestni občini Koper in Občini Ankaran. Urnik odvoza in lokacije zabojnikov so občani že prejeli poleg mesečnega računa za odvoz odpadkov. V zabojnike se lahko odlaga obrezano vejevje ali grmičevje, pokošeno travo, živo mejo, odpadno listje, rože in zemljo. V tednu med 9. in 15. marcem bodo zeleni rez lahko brezplačno oddali v Občini Ankaran ter v Krajevnih skupnostih Šmarje, Podgorje, Hrvatini in Vanganel.

Marjetica Koper nadaljuje tudi s poostrenim nadzorom nad nepravilnim odlaganjem odpadkov na ekoloških otokih, s poudarkom predvsem na kosovnih odpadkih. V sodelovanju z Občinskim inšpektoratom Mestne občine Koper nadzorujejo različne lokacije po vsej občini ter občanke in občane ozaveščajo o pravilnem ravnanju in odlaganju odpadkov. Občani imajo sicer na voljo dvakrat letno brezplačni prevzem in odvoz kosovnih odpadkov do količine 3 kubičnih metrov.

Poleg dopisnice, ki jo prejmejo ob mesečnem računu za odvoz odpadkov, imajo na voljo tudi obrazec na tej spletni strani.

Iz Vrtnarije Marjetice Koper na Škocjanu pa sporočajo, da se nezadržno bliža čas sajenja okrasnih rastlin, grmovnic, dreves in živih mej. V ta namen vam ponujajo pester izbor različnih rastlin, zemelj, gnojil in vrtnih pripomočkov. Na vašo željo vam rastline tudi dostavijo. Do konca meseca marca izkoristite 10 odstotni gotovinski popust na vse sadike živih mej!