MARIJA JE VČERAJ PRAZNOVALA STO LET! V Bertokih ji je voščil tudi župan Bržan (FOTO)

Koper

Častitljiv jubilej je včeraj slavila Marija Ugrin iz Bertokov, ki je praznovala 100. rojstni dan. Ob njenem prazniku jo je obiskal tudi koprski župan Aleš Bržan.

????Marija Ugrin iz Bertokov je včeraj praznovala 100. rojstni dan. Ob njenem prazniku sem ji zaželel veliko zdravja, prijetne družbe in veselih trenutkov. ❤️

Posted by Aleš Bržan on Wednesday, April 3, 2024

"Lepa gesta župana. Polepšal ji je dan z obiskom, to velja več kot rože," je eden izmed komentarjev ob čestitkah za rojstni dan Mariji Ugrin, ki je včeraj praznovala častitljivih 100 let. Obiskal jo je namreč tudi župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, ki ji je, kot je zapisal na družbenem omrežju, ob njenem prazniku zaželel veliko zdravja, prijetne družbe in veselih trenutkov.

Kot zanimivost naj dodamo, da je v Sloveniji lani prebivalo skoraj 1.054.000 žensk, njihova povprečna starost pa je bila 45,4 leta. Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije so ženske na začetku leta 2023 predstavljale 49,8 odstotka prebivalcev Slovenije.

Slovenija je sicer ena redkih držav članic EU, v katerih je prebivalo manj žensk kot moških. Takšno razmerje je bilo leta 2022 le še na Švedskem, v Luksemburgu in na Malti. Do 62. leta starosti med prebivalci Slovenije prevladujejo moški, nad to starostno mejo pa ženske. Med stoletniki je bilo konec lanskega leta 311 žensk in 60 moških.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija