MARIBORSKI ŽUPAN NAJ BI SREDI MESTA DAVIL 13-LETNIKA: Arsenovič trdi, da se je odzval na vandalizem (FOTO, VIDEO)

Kronika

V središču medijev se je znašel mariborski župan Saša Arsenovič in sicer, zaradi incidenta, ki se je zgodil minulo nedeljo v bližini teniških igrišč Maribor Branik. Arsenovič naj bi napadel 13-letnika iz skupine šestih otrok, ki so iz koša za smeti pobrali nekaj rabljenih teniških žogic. Najstnikov oče je župana prijavil na policijo in podal predlog za pregon zaradi povzročitve lahke telesne poškodbe.

Mariborski župan Saša Arsenovič naj bi na ulici napadel 13-letnika. Foto: Twitter Bojan Požar

Objava očeta 13-letnika, ki naj bi ga v nedeljo pozno popoldne napadel mariborski župan Saša Arsenovič je zaokrožila na družbenem omrežju Twitter. Oče pa je pisal tudi medijem:

"Pozdravljeni, sem oče 13-letnega sina, ki ga je na velikonočno nedeljo napadel župan Maribora zaradi rabljenih tenis žogic, ki so bile v smeteh in sploh niso njegove ter za katere so tamkajšnji trenerji dovolili otrokom, da si jih vzamejo, saj jih oni vržejo v smeti, prvo verbalno napadel skupino otrok, jih zmerjal in poniževal, ko pa je dobil nazaj isto, pa se je fizično lotil otrok ter začel mojega sina daviti, potem pa kot strahopetec, ki je pobegnil pred menoj."

Ob tem je oče dopisal, da ima policijski zapisnik in zdravniško poročilo ter kratek videoposnetek incidenta, na katerem se vidi, kako Arsenovič davi njegovega 13-letnega sina, nato pa pobegne.

Poškodbe 13-letnika

Župan v današnjem pisnem odzivu trdi, da je skupina najstnikov v nedeljo zvečer na teniškem igrišču pred več pričami poškodovala zabojnik za rabljene žoge, ki so namenjene ponovni uporabi, predvsem mlajšim članom kluba. "Ker je šlo za očitni vandalizem, sem se na to odzval in najstnike opozoril, da se tuja lastnina ne uničuje. Opozoril niso upoštevali. Potem sem bil deležen plazu žaljivk in grobih zmerjanj s strani najstnikov," je navedel.

Ali je dejansko tudi fizično obračunal z mladoletnikom, ni pojasnil. Poudaril pa je, da je vandalizem nesprejemljiv. "Na vandalizem sem se in se bom zmeraj odzval. Prav tako menim, da je nedopustno, da se na dobronamerna opozorila starejših najstniki (ali kdorkoli) odzivajo z žaljivkami in zmerjanji. Počakal sem, da je fant poklical očeta in tudi njemu povedal, da je sin poškodoval opremo teniškega kluba in se obnašal povsem nespoštljivo. Dogodku so bili priča tudi drugi. Razumem, da so še otroci in navihani, vseeno pa nimajo pravice uničevati tuje lastnine," je zapisal Arsenovič v sporočilu, ki so ga poslali iz njegovega kabineta.

Oče 13-letnika je po poročanju Večera prijavil napad policiji in podal predlog za pregon zoper župana zaradi domnevnega kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe.

Na Policijski upravi Maribor so potrdili, da so v nedeljo zaradi dogodka, ki naj bi se zgodil tisti večer, na zapisnik sprejeli ustno kazensko ovadbo oz. predlog za pregon zaradi suma storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe. "Ker kriminalistična preiskava kaznivega dejanja še traja in tudi iz razloga, ker je v dejanje kot oškodovanec vpleten otrok, ki spada v posebej zaščiteno kategorijo oseb, vam več informacij ne moremo nuditi," so danes povedali na PU Maribor.

Vse naj bi se začelo, ko so najstniki iz koša za smeti pobrali nekaj teniških žogic. "Takrat je mimo prišel župan in jih začel zmerjati, da so lopovi in da naj ukradene žogice vrnejo. Otroci so odgovorili, da ne kradejo, saj so jim trenerji rekli, da jih lahko vzamejo, saj da tja odvržejo le neuporabne žogice. Kljub temu se je župan na njih drl še naprej in jih zmerjal, zato so se otroci umaknili in odšli po ulici naprej. Ker se župan še kar ni umiril, se je sin zadrl nazaj in pri tem, priznam, uporabil neprimerne besede, takrat pa se je župan z vso silo zagnal proti njim in s kolesom trčil v nogo mojega sina, s krmilom pa v hrbet zadel še enega od prijateljev. Nato je mojega sina zgrabil za vrat in ga pričel daviti," je za časnik povedal oče, ki je zaradi zaščite sina želel ostati neimenovan.

"Sin ga je nato odrinil, a ga je župan še enkrat z obema rokama prijel za vrat in ga ponovno začel daviti. Ko ga je končno le spustil, je sin začel vpiti, da bo poklical očeta, a mu je župan hotel telefon odvzeti. Kljub temu se je klic vzpostavil, žal pa po telefonu nisem mogel razbrati, kaj se dogaja. Ne glede na to mi je bilo takoj jasno, da je sin v stiski, zato sem sedel v avto in se odpeljal tja, a je župan od tam že pobegnil," je še povedal oče.

"Ta gnoj nima več kaj iskati na mestu župana," je v zapisu medijem dodal oče.

Kot poročajo štajerski mediji, ne gre za prvi Arsenovičev incident. Septembra lani je na območju za pešce, kjer je vožnja prepovedana, ustavil voznika skuterja, ga opozoril, prijel za roko in mu vzel ključe. Takrat je Arsenovič v svoj zagovor dejal, da ni postal župan zato, da bi gledal stran in da je njegova odgovornost, da skrbi za občane.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  19 .04. 2022 ob  19: 30
-2
In pol gasa skadit en spinel na otrosko igrisce skriti v hisico za otroke.
Veste gospod sem pod stresom zaradi sole,lazje zaspim zvecer.
Si probau vodko,zaspis ko ubit...te pridejo se iskat
ManofSteel |  19 .04. 2022 ob  15: 39
Ko je treba tiste taprave ujet...nemaga. fizično se spravljat na otroke...bedak