Mariborčani danes v drugem krogu evropske lige proti Wiganu

Mariborski nogometaši se bodo drevi ob 21.05 pomerili z Wiganom. Gre za tekmo drugega kroga skupinskega dela evropske lige. Po visokem porazu v prvi tekmi doma z 2:5 proti Rubinu iz Kazana, slabših predstavah v domačem prvenstvu in menjavi na trenerski klopi, novi strateg Ante Šimundža zatrjuje: "Maribor gre v vsaki tekmi na zmago."

Ante Šimundža, nekdanji trener Aluminija je v ponedeljek na klopi Maribora uradno zamenjal Anteja Čačića, je na predstavitvi dejal, da od sebe vedno zahteva največ, enako pa pričakuje tudi od svojih nogometašev. Tudi zato izjava, da gre Maribor v Wigan po zmago, ni presenečenje.

Wigan je v prvem krogu igral brez zadetkov proti belgijskemu Zulte Waregemu, Maribor na drugi strani je na gostovanjih v evropski ligi še brez točk. Ekipi se bosta v evropskih tekmovanjih pomerili prvič, a imajo štajerski mojstri okroglega usnja že izkušnje z angleškimi klubi. Te so jim v treh srečanjih prinesle zgolj tri poraze.

Mariborčani menijo, da bodo svoje priložnosti iskali predvsem v nekoliko manjšem zanimanju angleških sredin za drugoligaško evropsko tekmovanje, v katerem Wigan igra prvič. Angleška ekipa je domače prvenstvo začela nekoliko zaspano, v osmih krogih je doslej zbrala 11 točk in je trenutno na 13. mestu lestvice. Trener gostiteljev Owen Coyle ima nekaj preglavic s poškodbami, čeprav je napadalec Marc-Antoine Fortune po težavah znova nared za ekipo.

Tekmo na stadionu Wigana, ki sprejme 25.138 gledalcev, bodo sodili Makedonci Aleksandar Stavrev, Marjan Kirovski in Dejan Kostadinov.

Deli novico: