MAREC V KNJIŽNICI KOPER: Mesec branja za veselje in zabavo

Koper

Je branje za vašega otroka neprijetno opravilo? Gre vašemu otroku učenje težko od rok? Ste se morda srečali z disleksijo? Ne veste, kako bi otroku približali bralne navade? Nekaj odličnih odgovorov in nasvetov vam bosta v Čitalnici Fulvia Tomizze predstavila Aksinja Kermauner in Ina Sulič.

 

1. in 8. marca, ob 17. uri – Aksinja Kermauner

Leta 1982 je diplomirala na Pedagoški fakulteti, v 2010 pa zaključila doktorski študij na Pedagoški fakulteti v Ljubljani na Oddelku za specialno in rehabilitacijsko pedagogiko. Zaposlena je bila kot profesorica slovenščine in likovnega pouka na Zavodu za slepo in slabovidno mladino v Ljubljani, od leta 2011 pa je predavala na Pedagoški fakulteti Koper na smeri Inkluzivna pedagogika. Znana je tudi kot pisateljica.

15. in 22. marca, ob 17. uri – Ina Sulič

Je učiteljica na osnovni šoli z italijanskim učnim jezikom Pier Paolo Vergerio il Vecchio. Je magistrica inkluzivne pedagogike in zgodnjega učenja s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem. Aktivno se ukvarja z otroki z bralnimi težavami in tistimi s posebnimi potrebami. Svoje delo zadnja leta poleg poučevanja usmerja v izdelavo didaktičnih sredstev, prilagojenih za slepe in slabovidne ter izdajo tipnih slikanic. 

Naj bo branje zabava, ne težava!