MARADONA UDARIL PO MESSIJU: "Nehajte ga poveličevati, on ni vodja"

Šport

Legenda argentinskega nogometa Diego Armando Maradona se je spravil nad rojaka Lionela Messija, saj po njegovem dobitnik petih nazivov za najboljšega nogometaša na svetu ni pravi vodja na igrišču, zato ga ne bi smeli imeti za nogometnega boga.

 

Maradona, ki skupaj z Brazilcem Pelejem velja za enega najboljših nogometašev vseh časov, je ocenil, da Messi kaže en obraz na tekmah Barcelone in drugega v reprezentanci. "Messija ne bi smeli več poveličevati," je povedal Maradona v intervjuju za Fox Sports. "On je Messi, ko igra za Barcelono. Messi je Messi, ko ima oblečen klubski dres; ko pa igra za Argentino, je drug Messi."

"Je izvrsten igralec, a ni vodja. Nesmiselno je delati vodjo iz igralca, ki gre pred začetkom tekme dvajsetkrat na stranišče," je bil kritičen Maradona, ki se je najverjetneje imel v mislih veliko Messijevo živčnost, saj ta včasih pred pomembnimi tekmami bruha.

Enaintridesetletni Messi, ki je poleg najvišjih posamičnih nagrad z Barcelono osvojil vse, kar se je dalo osvojiti, pa se z reprezentanco še ni slavil. Vsa štiri finala velikih turnirjev z Argentino je izgubil  trikrat na turniju Cope Americe, leta 2014 pa v finalu svetovnega prvenstva. Ob tem v izločilnih bojih svetovnih prvenstev še nima zadetka.

Tudi letos v Rusiji je doživel novo razočaranje, ko se Argentina ni uspela prebiti med najboljših osem reprezentanc  v četrtfinalu jo je premagala kasnejša zmagovalka turnirja Francija. Messi si je od takrat vzel odmor od reprezentančnega nogometa.

Maradona, ki se trenutno nahaja v Mehiki, kjer deluje kot trener drugoligaša Doradosa, je povedal še, da je Messijev odmor smiseln. "V tem trenutku ga ne bi klical, a nikoli ne reci nikoli. Moramo ga osvoboditi pritiska," je nakazal, kaj bi znala biti glavna težava Messijeve reprezentančne kariere.

Argentina je sicer v četrtek s 4:0 premagala Irak in tako zmagala še tretjič zapored po SP. Težji preizkus pa jo čaka v torek, ko se bo v Savdski Arabiji na prijateljski tekmi srečala z Brazilijo.

Deli novico:

muffa |  15 .10. 2018 ob  09: 47
-2
maradona ima prav.
pogled v prihodnost |  14 .10. 2018 ob  20: 18
Jp, Maradona eni pač hodijo hcat, drugi pa na en s....f.

In ko, zvezda ugasne ugasne, s tem se je potrebno sprijazniti, mMaradona tudi Mesijeva zvezda bo ugasnila.