MANDARIĆ OD SOLZE POPOVIČ ZAHTEVA SKORAJ MILIJON: Mama nekdanjega župana je v Ljubljani že dokazala, da drugega posojila ni dobila

Koper

Na koprskem sodišču se je z zadnjimi pričanji zaključil dokazni postopek v tožbi podjetnika Milana Mandarića oz. družbe Toko-Line proti Solzi Popovič, sicer mami bivšega župana Borisa Popoviča. Mandarić zahteva povrnitev 950.000 evrov, ki jih je leta 2007 nakazal Popovičevi, ta pa trdi, da je znesek takoj po podpisu pogodbe vrnila v gotovini.

Mandarić je leta 2007 Popovičevi nakazal skoraj milijon evrov, pri čemer tožena stranka trdi, da naj bi znesek takoj po podpisu pogodbe vrnila v gotovini in to kar v domači spalnici, kar pa so tekom dokaznega postopka potrdili samo njeni družinski člani. "Z gotovostjo gospod Mandarić tega denarja v gotovini ni prejel," je po zaključku naroka zatrdil odvetnik Jernej Kos, za katerega so odprta samo še vprašanja pravne narave, v prvi vrsti glede zastaranja zadeve.

Med pričami je danes nastopil tudi sam Mandarić, ki je pojasnjeval podrobnosti glede prenosa svoje terjatve na družbo Toko-Line. Kot je navedel sodnici Darji Morelj, pri tem ni imel druge izbire, saj je Popovičevi ves čas pošiljal opomine, a brez rezultatov. Za odstop terjatve se je sicer odločil na predlog svojega tedanjega odvetnika Francija Matoza.

Terjatev je Mandarić naknadno prevzel nazaj od Toko-Linea, glede na čas začetka postopka pa kot tožnik uradno nastopa Toko-Line. To sicer po besedah odvetnika Kosa nikakor ne vpliva na procesni položaj strank v postopku, saj Toko-Line dejansko toži Popovičevo za Mandarića.

Sodnica Moreljeva je danes sklenila dokazni postopek, saj je ocenila, da je zadeva zrela za odločitev. Sodbo, ki bo izšla pisno, Mandarićev zagovornik pričakuje v drugi polovici februarja.

Že junija lani pa je sodišče v Ljubljani razsodilo, da Mandarić nima temelja za terjanje 450.000 evrov od Solze Popovič. Sodišče je namreč ugotovilo, da je bila posojilna pogodba za ta znesek fiktivna, saj Popovičeva posojila ni nikoli dobila, zapis pa je bil pripravljen zaradi interesov Mandarića glede njegovega gotovinskega poslovanja v Sloveniji. Ker se je končal ljubljanski sodni postopek, se zdaj lahko zaključuje tudi ta v Kopru, s katerim Mandarić zahteva povrnitev 950.000 evrov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kanarin |  16 .01. 2020 ob  18: 47
Halo, pa beseda gre o velikem gospodu, spoštovanem ameriškem poslovnežu, le kako si upate dvomiti o njemu in namigovati na protizakonita oz kazniva dejanja jQuery1123015961966365175706_1579196365985 Kot vse ostalo so tudi njegovi posli s Popoviči popolnoma transparentni in legalni. Kaj si pa vi mislite je vaš problem....
olor |  16 .01. 2020 ob  07: 43
Fiktivna posojilna pogodba zaradi njegovega gotovinskega poslovanja v Sloveniji? A ni to protizakonito in kaznivo?
Monteverdi |  15 .01. 2020 ob  20: 11
Mandarićev odvetnik, Matoz? Aja, to je bilo takrat, ko sta bila z Borisom "skregana". Hehehe, risanke .....
Tiramola  |  15 .01. 2020 ob  14: 31
Furs, poberite davke...... Lp
kokodek |  15 .01. 2020 ob  13: 25
10
fiktivni posel sta sklenili obe strani, torej kazen za mandariča in popoviča