MALTRETIRANJE NA ENI IZMED SLOVENSKIH ŠOL: Ne le sošolci, nanj se je spravil celo učitelj

Slovenija

Na družbenem omrežju Facebook odmeva zapisa enega od osnovnošolcev, ki je včeraj, ne vedoč več, kam naj se obrne, tam delil svojo zgodbo. Sošolci naj bi se iz njega norčevali, češ, da smrdi. Fant je to žaljenje nekaj časa prenašal, vse dokler mu tudi eden izmed učiteljev ni dejal, da tega ne bo vohal in ga postavil pred vrata učilnice.

Fotografija je simbolična.

Pripoved je fant (ime hranimo v uredništvu) začel z opisom, da ga sošolci zbadajo zaradi njegovega vonja. "Pravijo, da smrdim, se ne tuširam, se parfumiram, da zakrijem smrad, itd..." Kot pravi, se je njihovim žaljivkam sprva smejal, saj je mislil, da gre za hec. Nato je sledil šok pred učilnico zgodovine.

Ko je prišel učitelj, mu naj bi dejal, naj ostane zunaj. Vsi so se smejali, vključno s fantom, ki je mislil, da gre za še eno od učiteljevih šal. Čez kakšno minuto je odprl vrata učilnice in vprašal, ali sme noter. Učitelj naj bi nato prišel do njega, ga povohal in rekel "vi niste normalni" ter zaprl vrata. "Vsi so se spet nasmejali, jaz sem zunaj čakal še približno dve minuti, nakar pride učitelj in reče 'glej jaz tega ne bom vohal, pojdi k ravnateljici in jo vrašaj, če lahko prideš v razred, če pa ne, pa ne!" učenec nadaljuje pripoved.

Zapis učenca, ki je pretresel splet.

Po petih minutah je fant doumel, da učitelj misli resno, šel do ravnateljice in ji v joku razložil, v kakšni situaciji se je znašel. Ravnateljica naj bi mu dejala, da gre lahko domov. Poklical je mamo in ji v avtu povedal glede sošolcev, doma pa še o učitelju. Kot zaključuje zapis, naj bi ga odslovila z besedami: "Zdaj pa dovolj" in odšla iz hiše.

Fantov zapis je na spletu naletel na val ogorčenja in sočustvovanja, med komentarji pa se najdejo tudi taki, ki fanta še vedno zbadajo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija