MADŽARSKA UVAJA IZREDNE RAZMERE: Nadzor na meji s Slovenijo in Avstrijo, ustavitev železniškega in avtobusnega prometa z državama

Svet

Madžarska vlada je zaradi novega koronavirusa danes uvedla izredne razmere. Uvedla bo nadzor na mejah s Slovenijo in Avstrijo. Za tiste, ki prihajajo iz Italije, Kitajske, Južne Koreje ali Irana, bo veljala prepoved vstopa v državo. Izjema so madžarski državljani, ki bodo morali ob vrnitvi v domovino za 14 dni v državno karanteno.

Kot je danes na novinarski konferenci kriznega štaba pojasnil tiskovni predstavnik madžarskega premierja Gergely Gulyas, bodo nadzor na meji s Slovenijo in Avstrijo uvedli kakor hitro bo mogoče. Danes opolnoči bo ustavljen tudi ves avtobusni in železniški promet s Slovenijo in Avstrijo, poročajo tuje tiskovne agencije. Univerze bodo od četrtka zaprte, predavanja bodo potekala zgolj preko interneta. Gulyas je pojasnil, da so se za ta ukrep odločili zaradi velikega števila tujih študentov. Šol medtem zaenkrat ne bodo zapirali, saj koronavirus otroke najmanj ogroža.

Madžarska vlada je tudi prepovedala prireditve in dogodke v zaprtih prostorih z več kot sto udeleženci ter dogodke na prostem z več kot 500 ljudmi. Na Madžarskem so do davi potrdili 13 primerov okužbe z novim koronavirusom. Gre za osem Irancev, štiri Madžare in britanskega državljana.

DOČAKALI SMO JO: Nova Škoda Octavia 2020 že v prodaji pri Porsche Koper!

"Končno smo dočakali novo generacijo izjemno priljubljenega modela Škoda Octavia Combi. Nova generacija vas bo prepričala, tako glede zunanjega dizajna, notranje prostornosti in praktičnosti kot tudi glede tehnologije in varnosti," pravi Samo Vergan, vodja prodaje znamke Škoda pri Porsche Koper.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  11 .03. 2020 ob  21: 37
čaki malo ? Ma kaj nista orbanovski in janševič frenda in delujeta sinhronizirano ?