MACRON ZAPIRA FRANCIJO V 'LOCK DOWN': Od petka od doma le še na delo ali k zdravniku!

Svet

V Franciji bo od petka do začetka decembra po vsej državi znova veljala karantena, s čimer želijo zajeziti drugi val epidemije covida-19, je danes sporočil francoski predsednik Emmanuel Macron. Zapirajo se bari in restavracije, medtem ko šole ostajajo odprte.

"Odločil sem se, da je od petka znova potrebna karantena, ki je že ustavila virus. Ukrep zadeva vso državo," je v televizijskem nagovoru povedal Macron, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V okviru ukrepov, ki bodo veljali najmanj do 1. decembra, bodo zaprli bare, restavracije in nenujne dejavnosti. Bodo pa za razliko od spomladanske karantene šole tokrat ostale odprte, je napovedal francoski predsednik.

V prihodnjih nekaj mesecih bi lahko v Franciji zabeležili najmanj 400.000 dodatnih smrtnih žrtev, če ne bi ničesar naredili za zajezitev epidemije covida-19 in bi čakali na čredno imunost, je še dejal.

"Francija ne bo nikoli sprejela te strategije", ki bi pomenila "izbiranje med bolniki", je zatrdil Macron. Starejši ljudje bi bili glavne žrtve pandemije, je dodal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija