MAČKE SO LJUDEM V MARSIČEM LAHKO VZOR: Življenjske lekcije, ki se jih je dobro naučiti od njih

Trendi

Ne samo, da imajo mačke zelo prikupne tačke in oddajajo pomirjajoč zvok oziroma predenje, ampak se ljudje od njih lahko mnogo naučijo, saj so res posebne živali. Človekove spremljevalke so že vse od starega Egipta, njihov značaj je predmet številnih raziskav, ena izmed njihovih glavnih značilnosti pa je, da ne glede na to, s kje padejo, vedno pristanejo na nogah. A omenjeno ni tisto, zaradi česar so vam ta kosmata bitja lahko vzor. Tu je nekaj njihovih neprecenljivih lekcij.

Drugim okoli sebe pokažite ljubezen

Izkoristite vsako priložnost in ljudem, ki so vam blizu, pokažite, kako močno jih imate radi. Po napornem dnevu globoko vdihnite, crkljajte otroke, objemite partnerja, vzemite si čas za starše, prijatelje, skratka za vse, ki so vam dragi. Mačke nikoli ne izpustijo priložnosti za to, da bi drugim pokazale naklonjenost, ljudje pa na to vse prevečkrat pozabimo.

Zoperstavite se stvarem, ki v vas vzbujajo strah

Ste kdaj opazovali mačko, kako se odzove na srečanje s psom, ki se mu ne more izogniti? Naježi se, dvigne rep in se z glasnim pihanjem zoperstavi sovražniku. Tako se mačke odzovejo na domala vse strahove, pred katerimi ne bežijo, temveč se z njimi soočijo. Takšen pogum bi nedvomno moral biti vsem za zgled.

Ko ste utrujeni, počivajte

Še ena pomembna lekcija kosmatih prijateljic. Čeprav vas čaka še veliko obveznosti in včasih ne veste, kje se vas drži glava, si je treba vzeti čas za počitek. Kajti le spočiti boste lahko kos vsem nalogam. Ko začutite, da so bremena pretežka in bi se morali malo ustaviti, si vzemite nekaj minut samo zase. Popoldanski dremež že pregovorno pomaga, piše Dnevnik.hr.

Skrbite zase

Mačke se rade razvajajo, negujejo svoj kožušček in uživajo v božanju. Na prvem mestu imajo rade sebe in znajo brez slabe vesti poskrbeti za svoje udobje in ugodje. To pa je še ena lekcija, ki bi jo morali osvojiti tudi sami.

Vsak dan se igrajte

Pogosto je slišati, da bi morali vedno negovati otroka v sebi, pa to upoštevate v praksi? Če ne, se zgledujte po igrivih mačkah, ki si znajo vzeti čas za igro oziroma za stvari, ki jih rade počnejo. Zato se vsak dan igrajte, ukvarjajte se s stvarmi, ki so vam v veselje, pa naj bodo to hobiji, serija ali igra z otroki. Pomembno je, da najdete razlog za nasmeh, svet je z njim vedno lepši.

Pokažite zadovoljstvo

Tako kot znajo to pokazati mačke s svojim prikupnim obnašanjem, tako tudi vi drugim povejte, da ste srečni in zadovoljni ter bodite hvaležni za lepe stvari v življenju. Ko ste srečni, uživajte v sreči in tako okoli sebe širite pozitivno energijo, ki je nedvomno dobra popotnica tudi, ko se je treba soočati s težavami.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija