LUTKE IZ MALJINE SKRINJICE: Izbran podjetniški projekt natečaja PROMO ISTRA (FOTO, VIDEO)

Koper

Na natečaju PROMO ISTRA, namenjenemu doprinosu razvoja in nadgradnje najboljših podjetniških projektov produktov na območju LAS Istre, ki pomembno prispeva k boljši prepoznavnosti in razvojni viziji Slovenske Istre ter spodbujanju tržnega povezovanja lokalnih proizvajalcev in ponudnikov, so bile izbrane tudi Lutke iz Maljine skrinjice.

Kvačkane lutke Alenke Kranjac, istrske ljudske pevke, pisateljice, učiteljice in ustvarjalke, med drugim predstavljajo like, ki s fotografijo dopolnjujejo dvojezično slikanico Ribič Livio - Livio il pescatore, ki jo je avtorica posvetila Izoli, izdala pa jo je Mestna knjižnica Izola. Pravljica govori o ribiču, morski deklici in treh željah. Kvačkane lutke, kot so npr. ribič in njegova žena, njuna hčerkica in drugi kvačkani liki, so Lutke iz Maljine skrinjice, kot jih imenuje avtorica.

Gre za unikatne ročno izdelane lutke, ki so tako kot istrske štrige, izvirne in avtentične. Vsaka lutka ima svoj značaj in svojo zgodbo. S kančkom dobre magije in hudomušne navihanosti, ki je del družinske dediščine, izjemnih ročnih spretnosti, ki se prenašajo iz roda v rod ter z globoko predanostjo istrskim koreninam, v svet prinašajo sporočilo dobre volje in zavedanja, da se v vsakem človeku skriva zaklad, ki ga je vredno odkriti.

Lutke iz Maljine skrinjice so dekorativni izdelki za dom. So ročno narejene kvačkane mehke skulpture. Niso igrača. So pa...

Objavil/a Lutke iz Maljine skrinjice dne Nedelja, 22. januar 2023

Lutk pa ne izdeluje samo Alenka, ampak tudi Marino Kranjac. Poleg tega, da je Marino izvrsten glasbenik, poznavalec dediščine in živa etnografska enciklopedija, se odlično znajde s šivanko in škarjicami v rokah. Glede sodelovanja v projektu PROMO ISTRA, ki je zajemalo pomoč pri promociji in marketingu, vključenih pa je bilo tudi preko 500 ur podjetniških svetovanj, Marino pravi: "Svetovanje je bilo odlično in spoznali smo veliko novih vidikov promoviranja izdelkov. Naučili smo se recimo, kakšen je standard za fotografije na spletu in odprli smo Instagram profil."

Vabljeni k ogledu Lutk iz Maljine skrinjice, ki jih najdete na tej spletni strani Facebooku in Instagramu

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija