LULATE V MORJU? V tem mestu boste plačali 750 evrov globe (ANKETA)

Svet

Zanimiva novica prihaja iz Španije, kjer začenjajo poletno sezono z novimi pravili za turiste. Med drugim čaka tiste, ki bodo lulali v morje, 750 evrov kazni. Dodatno so se Španci odločili kaznovati tiste, ki se bodo na plaži žogali, ali si poskušali rezervirati mesto z brisačo. Kazen ne uide niti tistim, ki bodo na plaži postavili žar ali za seboj pustili smeti.

Mestni svet kraja Vigo v Galiciji je uriniranje v morje označil za "manjšo kršitev" oziroma "kršitev higienskih sanitarnih predpisov". Mestne oblasti bodo tako v času visoke sezone na španskih plažah postavile javna stranišča.

Odslej v višini nekaj sto evrov čaka kazen tiste, ki bodo plažo zapustili neprimerno oblečeni oziroma v bikiniju. Nova pravila veljajo tudi za moške, ki jih čaka globa, če bodo plažo zapustili brez majice.

Denarne kazni so zagrožene tudi za tiste, ki na plažah puščajo smeti, ali s seboj prinesejo plinsko jeklenko oziroma žar. Prepovedana je uporaba mila v morju, na plaži se je odslej prepovedano igrati z žogo ali palico, ali si z brisačo rezervirati mesto.

Nova pravila sta napovedali Majorka in Ibiza, kjer bo mogoče odslej pri hotelski all inclusive ponudbi dobiti največ šest alkoholnih pijač dnevno, tri pri kosilu in tri pri večerji. Če bodo gostje želeli več, bodo morali doplačati. Balearska vlada je že januarja prepovedala prodajo alkohola med 21.30 in 8.00, pa tudi obiskovanje pubov in ponudbo pijač v okviru veselih uric, dva za ceno enega, v nekaterih krajih, kot so Magaluf, El Arenal, Playa de Palma ...

Na ta način naj bi Španci poskušali zmanjšati svoj ugled kot "evropska prestolnica zabave". Na Costa del Sol so maja napovedali, da razmišljajo o namestitvi merilcev hrupa v turistične apartmaje. Mnogi hotelirji in domačini pravijo, da so siti "pijanskega turizma" v zgodovinskih krajih.

Še posebej moteče so skupine moških in žensk, ki se oblačijo v "nezaslišane" kostume, nosijo falične simbole in za svoja praznovanja najemajo vrhunske restavracije. Po sprostitvi koronskih ukrepov se je ponovno povečal naval Britancev, ki na španski obali radi praznujejo svoje dekliščine in fantovščine.

Na Balearskih otokih se želijo znebiti "poceni" turizma in pritegniti nove vlagatelje, ki jih je zadnja leta odvračal sloves teh krajev. Med Španci namreč še vedno ni pozabljen škandal, ki jih je pretresel leta 2014, ko so zasačili in posneli britanskega turista, ki je seksal s 24 moškimi.

Leta 2018 so sicer na ulice ponekod postavili table, ki opozarjajo na visoke globe zaradi uživanja alkohola na ulici, zaradi golote in nasilja. Pisalo je "zabavajte se s spoštovanjem", a kot kaže, ni prav veliko zaleglo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  23 .06. 2022 ob  17: 19
Ubogi tisti ki bo mogu hodit v morje kontrolirat ce ljudje res ne lulajo in spostujejo pravila