LUKSUZNO NASELJE V SAVUDRIJI IMA NOVEGA LASTNIKA: Kostić s hoteli na obeh straneh Piranskega zaliva

Istra

Podjetje Istrian hotels, ki je v lasti holdinga MK skupina srbskega poslovneža Miodraga Kostića, je kupilo luksuzno hotelsko naselje Skiper Resort pri Savudriji. Koliko so avstrijskimi družbama Heta in Heta Beteiligungen odšteli za naselje, v katerem je med drugim hotel Kempinski Adriatic s petimi zvezdicami, niso razkrili.

Skiper Resort

MK skupina je od dosedanjih avstrijskih investitorjev kupila celoten lastniški delež v Skiper Resort, ki stoji v kraju Alberi nedaleč od Savudrije. Poleg hotela Kempinski Adriatic je kupila tudi več vil in apartmajev ter eno redkih golf igrišč z 18 luknjami na Hrvaškem. Del družbe Istrian Hotels je od ponedeljka, so sporočili kupci.

"Istrian Hotels so bili najboljši ponudnik na mednarodnem razpisu za nakup luksuznega istrskega kompleksa. Na ta način MK skupina nadaljuje z naložbami v regijo in njeno infrastrukturo z namenom nadaljnje popularizacije regije v interesu turizma Istre in vseh investitorjev v regiji," so v sporočilu za javnost zapisali v srbski družbi, ki je v lasti podjetnika Miodraga Kostića.

Pogled prek Piranskega zaliva iz hotela Kempinski Adriatic

Napovedali so, da bodo z nakupom Skiper Resorta še dodatno povečali raven hotelskih in gostinskih storitev. Po prevzemu Skiper Resorta se bo MK skupina približala svojemu načrtu oblikovanja močne regionalne hotelske družbe, so dodali.

MK skupina ima v lasti tudi hotel Kempinski Palace v Portorožu ter še šest hotelov s štirimi oz. petimi zvezdicami v Srbiji in Črni gori. Je tudi 30-odstotna lastnica Aerodroma Portorož.

V začetku prihodnjega leta namerava odpreti tudi prvi hotel Sheraton v Srbiji, potem ko je pred kratkim začela sodelovati s to prestižno mednarodno hotelsko verigo. Dejavnost MK skupine pa sega tudi na področje kmetijstva in bančništva.

Deli novico:

EX |  19 .10. 2017 ob  20: 55
KAKO PO NOVEM SE BO IMENOVAL PIRANSKI ZALIV OZ. SAVUDRIJSKA UVALA? SRBSKA UVALA....
@italo |  19 .10. 2017 ob  09: 04
bi si mislil, da si bolj za tiste, ki jih imaš v imenu
italo |  18 .10. 2017 ob  21: 12
Rajši Srb kot Hrvati na obeh straneh meje, tako ne bo kreganja
pinko.palinko |  18 .10. 2017 ob  15: 32
kjer se prepirata dva (SLO in HR) tretji (Srb) dobiček ima
Potem |  18 .10. 2017 ob  14: 28
bo pa kot vsi ti tajkuni,kar naenkrat propadel,kot večina in bodo tisti,ki jim sedaj prodajajo zopet jokali.