LUKSUZNO BIVALIŠČE DVEH KOSMATINK: Lastnica je opremo kupovala nekaj let (VIDEO)

Trendi

Kanadčanka Amber Schram je postala viralna po tem, ko je razkrila, kako je za svoji pasemski mački opremila posebne prostore v svojem domu. Amber je porabila več kot 2.700 evrov za opremo, ki vključuje lesene police, leseni most, praskalnike, dve viseči mreži in celo kolo za vadbo, podobno tistim, ki jih imajo v kletkah hrčki. Mački imata notranje in zunanje prostore, v katerih ne manjka niti skrbno izbranih rastlin, ki ne morejo načeti njunega zdravja.

Amber je povedala, da je opremo kupovala nekaj let in novosti dodajala na vsakih nekaj mesecev. Stvari, ki mačkama niso bile všeč, je vrnila prodajalcem. Za notranjo opremo je morala večino pohištva naročiti iz ZDA, kar je povečalo stroške.

Kljub temu, da se mački lahko prosto gibljeta v notranjih in zunanjih prostorih, je Amber prejela negativne komentarje v smislu, da mačke potrebujejo svobodo. Vendar pa se sama s tem ne strinja, saj meni, da sta v stanovanju bolj varni. Pritrjujejo ji tudi strokovnjaki, ki poudarjajo, da notranje mačke v povprečju živijo precej dlje kot zunanje.

Kanadčanka in njen mož imata poleg mačk še tri pse iz zavetišča, ki jih imata prav tako zelo rada. Oba sta velika zagovornika skrbi za živali. Posledično ju je njuna ljubezen do hišnih ljubljenčkov spodbudila k temu, da sta začela zbirati denar za lokalno zavetišče za živali.

Novica o opremi, ki jo je Amber kupila za svoji mački, je pritegnila veliko pozornosti medijev po vsem svetu. BBC News, The Guardian, Fox News, The Independent in mnogi drugi so poročali o tem. Veliko ljudi se je čudilo stroškom in se spraševalo, ali je tovrstna oprema za mačke res potrebna. Kljub temu pa jih je kopica izrazila tudi svoje občudovanje nad ljubeznijo in skrbjo, ki ju Amber izkazuje svojim hišnim ljubljenčkom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija