LUKA ZABUKOVEC EVROPSKI PODPRVAK ILCA U21 V KATEGORIJI U19: Kako so se odrezali drugi mladi jadralci (FOTO)

Slovenija

V Pollenci na španskem otoku Mallorca se je v soboto zaključilo evropsko prvenstvo za razred ILCA, v kategoriji U21. Na njem so nastopili Alenka Valenčič, Benjamin Aganovič, Ivan Vakhrushev in najmlajši član reprezentance, 17-letni Luka Zabukovec, ki je v kategoriji U19 dosegel drugo mesto in šesto mesto absolutno U21 v konkurenci 137 jadralcev.

V ženski konkurenci je odlično jadrala tudi Valenčičeva, ki je med 65 jadralkami dosegla deseto mesto.

Jadralce je spremljal trener Matija Čok. Kot je dejal, je Zabukovec na evropskem prvenstvu v Španiji dosegel peto srebrno medaljo. Jadral je dobro. "Razen prvega dne finala, ko je naredil nekoliko več napak, vendar so bili pogoji zelo, zelo zahtevni in so napake delali tudi konkurenti, tako da je ostal v igri do konca," je povedal Čok, ki je zadovoljen tudi z desetim mestom Valenčičeve:

"Začela je rezervirano, kar ni značilno zanjo, potem pa se je po slabem začetku cel teden dvigala. Verjamem, da bi lahko bila še boljša, čeprav je deseto mesto dober rezultat. Ivan je jadral v zlati skupini, a se nikakor ni znašel, kot da bi hotel preveč. Benjamin je v srebrni skupini tudi nekoliko popravil rezultat."

Vakhrushev je EP zaključil na 68. mestu, Aganovič pa na 112. mestu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
magik |  25 .03. 2024 ob  16: 03
Ok, in kaj počne Izraelska zastava na fotografiji?
Če že, bi morale biti vse zastave, RAZEN IZRAELSKE!