LUKA KOPER IMA NOVO VODSTVO! Boštjan Napast imenovan za predsednika uprave

Koper

Nadzorni svet Luke Koper je na današnji seji na predlog kadrovske komisije za predsednika uprave za petletno mandatno obdobje z današnjim dnem imenoval Boštjana Napasta, donedavnega predsednika uprave Geoplina, je v izjavi ob robu seje nadzornega sveta povedal njegov predsednik Franci Matoz. O tretjem članu uprave nadzorniki še niso odločali.

Napasta so nadzorniki imenovali z osmimi glasovi za, en nadzornik iz vrst predstavnikov kapitala pa je bil vzdržan, je razkril Matoz. Glede tretjega člana uprave, pristojnega za finance, pa kadrovska komisija še ni mogla sprejeti odločitve in tudi nadzorni svet o tem še ni odločal, je dodal prvi luški nadzornik. Nadzorniki bodo s postopkom iskanja člana uprave nadaljevali. Matoz upa, da bi ga lahko našli pred koncem leta, vendar ne bodo prehitevali stvari na račun kakovosti.

Glede pogodbe z novim predsednikom uprave pa je Matoz zatrdil, da za vse člane uprave, ki jih bo imenoval ta nadzorni svet, velja, da bo možen odpoklic brez razloga in da bodo v tem primeru deležni treh plač odpravnine.

Z Napastom se je kadrovska komisija pogovorila že v prvem krogu, ko je bil izbral le član uprave Robert Rožac. Predsednik nadzornega sveta je ob tem pojasnil, da "nikoli ni bilo govora, da kateri od kandidatov ni bil primeren", pač pa jih tedaj še nihče ni zadovoljivo prepričal. Kot je navedel Matoz, so prejšnji teden opravili dodatne predstavitve kandidatov, ki so trajale tudi po več kot uro.

Matoz se je odzval tudi na pisanje portala Necenzurirano.si, da naj bi Napast kot direktor Geoplina sklenil skoraj 60 milijonov evrov vreden zakup zemeljskega plina v Ukrajini, s čimer naj bi pomagal hrvaškemu PPD v lasti Pavaa Vujnovaca. Pred dnevi pa je eno od podjetij iz skupine, ki jo vodi Vujnovac, skupaj z danskim Maerskom dobilo koncesijo za kontejnerski terminal na Reki. Kot je povedal Matoz, je o tem prejel tudi anonimko, Napast pa mu je pisno ustrezno pojasnil, kaj se je dogajalo, z odgovori pa da je sam zadovoljen.

Napast po Matozovih besedah trenutno živi na Ptuju, a je na kadrovski komisiji pojasnil, da se bo v primeri imenovanja za predsednika uprave preselil na obalo.

Uprava pod vodstvom Dimitrija Zadela je sporazumno odstopila konec oktobra. V vmesnem času je nadzorni svet za člana uprave imenoval Roberta Rožaca.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  06 .12. 2021 ob  03: 38
Zdaj je vse pripravljeno za prihod Madžarov.
mario špinel |  05 .12. 2021 ob  17: 37
čudi me da sindikat žerjavistov ni še skočil v zrak, ker v ozadju sds iger je sigurno razprodaja mađarskim ciganom
Martin Kacur |  05 .12. 2021 ob  10: 53
Zakaj ni postavil nazaj Cesarja ali Lovšina. So pa ja preverjeni kadri.
joe jaxson |  04 .12. 2021 ob  19: 18
škifo, škifo, škifo !!!
Obala1 |  03 .12. 2021 ob  20: 16
24
Će bi mi nekdo par let Nazaj povedal da bo ta mali Matoz vodil NO Luke bi mu rekel, da je nor …da se to ne more zgoditi niti v risankah …In glej :-) ….Ustavite svet, da izstopim