LUCIJČAN O PREDSEZONSKEM OGREVANJU V ŠPANIJI: "Proga v Valenciji je kot arena" (FOTO)

Piran

Marko Jerman, Marko Košuljandić in Etien Kantar Božič iz ekipe AC1 Racing so za prvi del zimskih priprav izbrali Circuit Ricardo Tormo v španski Valenciji, ki je prizorišče dirk Moto GP. Drugi del treningov pa so opravili na dirkališču Circuito de Cartagena.

Marko Jerman

Kot je dejal Marko Jerman, je s prvim delom treningov zadovoljen, a se zaradi težav ni mogel udeležiti drugega dela treningov. "Sem pa zelo optimističen za letošnjo sezono," je dodal.

Etien Kantar Božič

Odhod od doma z ekipo, ki točno ve, kako dihaš, kaj potrebuješ in te pozna v nulo je bilo posebno doživetje za Lucijčana Etiena Kantarja Božiča. "Proga v Valenciji je kot arena, nekaj posebnega. Lani sem tukaj vozil prvič in letos je bilo nekaj običajnega, zapelješ iz garaže in greš. Takoj sem imel dober občutek z motorjem in progo, zato je hitrost kar prišla. Mi imamo večji zimski počitek kot španski dirkači, ki ga sploh nimajo," je povedal. Se je pa prvič podal na progo Cartagena, ki ga je prav tako navdušila.

Marko Košuljandić

Po dolgem okrevanju je z vesljem sedel na motor Marko Košuljandić, ki se je v Španiji "počutil odlično in pridobival prepotrebno kilometrino in kondicijo za prihajajočo sezono".

Etien Kantar Božič in Jaume Masia

Dirkači bodo spet na progi sredi marca, ko bodo nadaljevali s pripravami na dirkališču Grobnik. Do začetka sezone na istem dirkališču med 17. in 19. majem ni več daleč.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija