LUCIJA BO DOBILA NOV KANALIZACIJSKI SISTEM: 185 dodatnih priključkov in sanacija kritičnih točk

Piran

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekta odvajanja in čiščenja odpadnih voda v Luciji in Sevnici. Za projekt v Luciji bo kohezijski sklad prispeval nekaj manj kot 843.000 evrov, za projekt v Sevnici pa nekaj manj kot 466.000 evrov, so sporočili iz omenjene službe.

Projekt odvajanja in čiščenja odpadne vode v Luciji je vreden 2,36 milijona evrov, izvajala ga bo Občina Piran v okviru dogovora za razvoj obalno-kraške razvojne regije.

Kot so zapisali v vladni službi za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, bo piranska občina v okviru projekta poskrbela za izgradnjo 4253 metrov sekundarne kanalizacije v aglomeraciji Lucija z namenom priključitve dodatnih 185 populacijskih enot na sistem odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode.

Z izvedbo naložbe bodo sanirali tudi kritične točke, kjer je prihajalo do vdora morske vode v kanalizacijski sistem.

Projekt odvajanja in čiščenja odpadnih voda v Sevnici pa je vreden 967.000 evrov. V okviru dogovora za razvoj razvojne regije Posavje ga bo izvajala Občina Sevnica. Ta bo, kot so zapisali v sporočilu za javnost, v okviru projekta poskrbela za izgradnjo sedmih gravitacijskih kanalov in dveh tlačnih kanalov v skupni dolžini 1,58 kilometra ter dveh črpališč.

Z izvedbo projekta bo dodatnih 144 prebivalcev deležnih boljšega čiščenja odpadne vode. Občina bo z naložbo in ostalimi ukrepi dosegla, da bo 98,16 odstotka aglomeracije Sevnica priključenih na ustrezno odvajanje in čiščenje odpadnih voda.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzimperio  |  22 .07. 2021 ob  17: 25
Pomeni to, da 185 enot že dlje časa ni priključeno na kanalizacijsko omrežje?

Vidi se sedaj onesnaženje v kanalu Fazan