LOPPY, KOKOLINO IN BUNNY IŠČEJO NOV DOM: V Obalnem zavetišču čakajo na lepšo prihodnost (FOTO)

Koper

Obalno zavetišče za živali na Dvorih pri Sv. Antonu je že dodobra zakorakalo v novo leto. Poleg prenove in izgradnje dodatnih štirih sobic za mačke, se trudijo, da bi poletnim in jesenskim mladičkom čim prej poiskali nov, topel dom. Kljub temu, da je trenutno stanje v zavetišču obvladljivo, si želijo, da bi predvsem živali, ki so v zavetišču že dlje časa, dobile novo priložnost in lepšo prihodnost.

Ena izmed krasnih tigrastih samičk v zavetišču je tudi Loppy. Okrog dve leti stara prostoživeča mucka je v zavetišču pristala po hujši poškodbi sprednje desne tačke. Odločili so se, da je ne bodo več vrnili v nemirno okolje in se ji potrudili poiskati čisto njen dom. Loppy je mirna mucka, ki se vse bolj privaja na bližino človeka. Danes je simpatična in nežna samička, ki uživa v svojem kotičku sobice. Na poškodovano tačko še vedno malce šepa, vendar se je na to povsem privadila.

 

Podobno usodo je doživel tudi Kokolino, ki je v zavetišče prišel iz Gračišča, potem ko se je nekaj dni izgubljeno potepal po vasi. Je zelo miren in malce plašen črn mucek, primeren tudi za bivanje v stanovanju. V zavetišču mu iščejo posvojitelje, ki si bodo vzeli čas zanj in ga počasi privadili na bivanje z ljudmi. Črnim muckam po pravilu težje najdejo dom, zato vam ob tej priložnosti polagajo na dušo, da se znebite vseh predsodkov, saj so črne mucke povsem enake ali še bolj ljubeznive kot katere druge.

Bunny je še en najdenček z Manžana. Po objavi se nihče ni oglasil, da bi ga pogrešal, zato je sedaj obtičal v zavetišču. Je super prijazen in cartljiv mucek, krasne sive barve s sijočimi, svetlo zelenimi očmi ter simpatičnim krajšim repkom. Išče dom, kjer bo kraljeval sam, brez ostalih živali, s katerimi se nikakor ne razume.

Za vse informacije o muckah in psičkih lahko pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 88 49 ali na 031 771 551. Živalice lahko vsak dan med 8. in 16. uro tudi obiščete, obvezna pa je predhodna najava prek omenjenih kontaktov.