LOKOMOTIVO, V KATERO SO SE ZATEKALI KOPRSKI NARKOMANI IN BREZDOMCI, SO ZAPRLI: Odstranjevanje igel je stalnica, od lani več težav

Koper

Poročali smo že o problemih, ki jih delajo uživalci mamil na koprski železniški postaji. Predvsem v bližini razstavljene lokomotive naj bi puščali za seboj uporabljene injekcijske igle, v lokomotivi naj bi nekdo celo prenočeval. S problemom sta seznanjena tako koprska policijska uprava kot Društvo Svit za pomoč odvisnikom, a kot pravijo pri Slovenskih železnicah gre za dolgoletno težavo.

Kot pojasnjujejo pri Slovenskih železnicah so že dolgo let seznanjeni tako s problematiko narkomanov kot brezdomcev na Železniški postaji Koper. Leta 2011 so zato najeli varnostno službo. Varnostnik je bil prisoten v času, ko je bila postaja odprta.

Leta 2019 je stalno prisotnost varnostnika nadomestil video nadzor in redni obhodi varnostne službe. Lani so se težave z odvisniki povečale, zato so povečali tudi število obhodov varnostne službe.

"Samo lani je bilo poleg rednih obhodov opravljenih tudi okoli 80 intervencij. Odvisniki in brezdomci so se zadrževali v muzejski lokomotivi, ki jo bomo leto obnovili. Večkrat smo odstranjevali odvržene igle in vzmetnice iz muzejske lokomotive. Sedaj smo jo zaprli, tako da se v notranjost ne da vstopati," pojasnjujejo pri Slovenskih železnicah.

Sicer so Slovenske železnice primorane redno odstranjevati injekcijske igle, ki jih puščajo za seboj narkomani.

"Za reševanje težav z odvisniki kot podjetje nismo pristojni,  zato nameravamo pozvati pristojne institucije v lokalni skupnosti, da se v dobro vseh omenjene težave rešijo," so še navedli za naš portal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  21 .01. 2021 ob  19: 08
Verjetno bi precej pomagalo pri ozdravitvi par mesecev ali par let kopanja jarkov z kroglo okrog noge, pa kruh in voda.