LOKAL V ZAGREBU RAZNESLA IMPROVIZIRANA BOMBA: Storilec na begu, prebivalce groza in strah prihajajočih prireditev (FOTO, VIDEO)

Svet

Stanovalce na Ulici kneza Domagoja v Zagrebu je v četrtek zjutraj okoli 6.20 prebudila eksplozija bombe pred lokalom News Bar. Kot je danes sporočila zagrebška policija, je eksplozijo povzročila improvizirana eksplozivna naprava pri vratih terase gostinskega objekta v omenjeni ulici. Eksplozija je povzročila gmotno škodo na treh avtomobilih in razbila okna na več poslopjih. Višina gmotne škode še ni znana. Policija danes ni želela razkriti ostalih informacij o dogodku. Sporočili so le, da se preiskava nadaljuje.

Zaradi eksplozije so se močno stresla tla, zato so Zagrebčani sprva mislili, da gre za potres. Poškodovanih k sreči ni bilo, policija pa storilca še išče. Hrvaški mediji ob tem poročajo, da zagrebška policija prav tako še ni razrešila primera streljanja pred istim lokalom pred nekaj tedni.

Eksplozija je vznemirila številne Zagrebčane, ki so zaskrbljeni zaradi varnosti v mestu, posebej v luči adventnih prireditev, ki se bodo začele v soboto. Zagrebški župan Milan Bandić je v četrtek dejal, da je šlo za posamezni incident ter da je Zagreb varno mesto. Pričakuje, da bo policija čim prej prijela storilca.

Je bil lokal zbirališče kriminalcev?

Policijo je ostro kritiziral vodja mestnega urada za izredne razmere Pavle Kalinić, ki je v četrtek dejal, da je bila eksplozija posledica prepira med zabavo, ki se je v lokalu končala le nekaj ur pred eksplozijo. Kot je dejal, so bile s tem lokalom težave že v preteklosti in da gre za zbirališče kriminalcev.

Spletni portal 24sata piše, da je lastnik napadenega lokala Perica Milišić po poročanju nekaterih stanovalcev "dober človek", medtem ko drugi trdijo, da jim je dovolj hrupa, ki prihaja iz njegovega lokala in zaradi katerega pogosto kličejo policijo. Gostje so se pred eksplozijo v lokalu zabavali do 4. ure zjutraj, stanovalci pa so zaradi hrupa nekajkrat poklicali policiste, a brez učinka.

Sicer pa hrvaški mediji poročajo, da je bil omenjeni lastnik lokala, ki ima v lasti še restavracijo in apartma v Zagrebu, politični zapornik v času Jugoslavije. Milišić ni želel govoriti o podtaknjeni bombi, a je za današnji Večernji list zavrnil navedbe sosedov o svojih domnevnih dolgovih za obratovanje lokala.

Portal 24sata poroča še o incidentu, ki se je v lokalu zgodil 12. novembra okoli 14. ure, ko se je 28-letni moški zapletel v prepir z gosti in s pištolo ustrelil v stekleni del vrat na zadnjem delu kavarne. K sreči nihče ni bil poškodovan. Zagreb je v zadnjem času sicer pretreslo tudi več strelskih obračunov.

Posledice včerajšnje eksplozije si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija