LMŠ 'REŠITVE' PRIPELJALA TUDI V KOPER: "Odgovorna politika mora misliti na prihodnost, vrnili bomo demokracijo"

Koper

Predsednik LMŠ Marjan Šarec je skupaj s kandidati in kandidatkami na prihajajočih državnozborskih volitvah v torek, 12. aprila, v sklopu kampanje 'Rešitve na poti' obiskal tudi Slovensko Istro. Predsednik največje opozicijske stranke in nekdanji premier se zaveda, da bo po 24. aprilu potrebno "pošteno zavihati rokave ter revidirati vse, kar se je zgodilo v zadnjih dveh letih". Najprej bo na vrsti soočenje z izzivi, kot so zdravstvo, zeleni prehod ter normalizacija države. A v LMŠ so na to še kako pripravljeni. "Odgovorna politika mora misliti na prihodnost. In mi zagotovo mislimo na prihodnost," je v Kopru poudaril predsednik stranke. 

Predsednik LMŠ Marjan Šarec s koprskima kandidatoma 

Lista Marjana Šarca (LMŠ) je močna, sredinska razvojno-liberalna stranka s posluhom za ljudi in gospodarstvo ter z rešitvami za normalizacijo in razvoj. Šarec se po izkušnji, ki jo je imel kot predsednik vlade, zaveda, da mora biti vlada močna in večinska, zato ne bi nikoli več pristal na manjšinsko vlado. "Vlada mora imeti dovolj glasov, da lahko dela in naša naloga 24. aprila je, da izvolimo stranke, ki bodo tvorile naslednjo koalicijo, da bodo imele dovolj glasov za sestavo vlade in da bo vlada dovolj močna, da bo lahko delala. V LMŠ se te odgovornosti zavedamo, zato bomo naredili vse, da bo naslednja vlada levo-sredinska, da bo imela dovolj partnerjev za večinsko vlado, da bomo lahko izpeljali nujne stvari," je jasen predsednik stranke.

Kot je znova poudaril, bi se ob morebitni zmagi na volitvah povezal z obstoječo opozicijo, ki jo sestavljajo štiri "stare" stranke ter ena nova, ki je pred kratkim stopila na politični parket. Ne bi pa tvoril koalicije z nobeno od sedanjih vladnih strank. "Te predstavljajo maksimalno 30 odstotkov slovenske politike, ostalih 70 odstotkov politike je usmerjenih v prihodnost in si želi drugačne države od trenutne," je prepričan predsednik LMŠ.

Marjan Šarec

V LMŠ se zavedajo, da bo po volitvah treba pošteno zavihati rokave ter se soočiti z izzivi, kot so zdravstvo, zeleni prehod ter normalizacija države oziroma, kot je dejal Šarec, "vrnitev demokracije". Stranko tvori izkušena ekipa vseh generacij, v Kopru sta Šarca spremljala domačina Dragica Vrkič Kozlan in Bojan Tavčar.

Dragica Vrkič Kozlan, kandidatka LMŠ v volilnem okraju Koper center, se v državno politiko podaja, ker so ji blizu vrednote, ki jih zagovarja stranka LMŠ. "Predvsem pa bomo kot ekipa drug drugemu v oporo, da povrnemo naši državi tisto, kar je bilo v teh letih izgubljeno. Izgubljenega pa je bilo marsikaj," je dejala nekdanja koprska občinska svetnica, ki si želi svoje aktivnosti v državni politiki nadaljevati s ciljem povrnitve demokracije, vladavine prava, zaščite človekovih pravic, predvsem pa bi rada povečala skrb za najranljivejšo populacijo.

Dragica Vrkič Kozlan in Bojan Tavčar

Poudarila je še, da bi se v parlamentu zavzemala za lokalne teme, kot so trenutno izredno aktualne vinjete: "Borila se bom po svojih močeh, da se sporni odseki obalne hitre ceste izvzamejo iz vinjetnega sistema ter da se odpravi gordijski vozel, ki je nastal z elektronskimi vinjetami."

Bojan Tavčar je kandidat koprskega podeželja in občine Ankaran. Kot član Odbora za lokalno samoupravo Občinskega sveta Mestne občine Koper in županove komisije za spremljanje gradnje drugega tira železniške proge Divača–Koper se bo boril za čimprejšnjo in sočasno izgradnjo obeh tirov med Divačo in Koprom ter da bo trenutna proga leta 2027 postala kolesarska steza. Hkrati pa se bo zavzemal za ureditev področja oljkarstva, agrarnih skupnosti ter da bi v Istri čimprej dobili dodatni vir pitne vode.

Poslanstvo stranke LMŠ temelji na demokratičnih vrednotah, imajo vizijo, hkrati pa so že dokazali, da znajo držati besedo in da uresničijo obljubljeno, pravijo. "A naš program bomo lahko izvedli le, če bomo imeli dovolj glasov. Zato je prav, da se volivci in volivke zavedajo, da vsak glas šteje in da je nujno iti na volitve, da bo prihodnja vlada imela dovolj glasov," je še zaključil predsednik stranke Marjan Šarec ter vse volivce in volivke 24. aprila povabil na volitve.