LJUDJE IZ OSREDNJEGA DELA DRŽAVE 'OKUPIRALI' OBALO: Ukrep ostajanja v lastni občini verjetno čez nekaj dni

Slovenija

Vlada pripravlja ukrep, po katerem bodo morali prebivalci ostati v svojih občinah, je v današnji izjavi za javnost v Ljubljani povedal uradni govorec kriznega štaba Jelko Kacin. Kot je dodal, je do morebitne uveljavitve ukrepa še nekaj dni, ljudje pa naj konec tedna in v prihodnje, ko bo to še deloma dovoljeno, ne okupirajo turističnih središč.

Kacin je pred novinarsko konferenco ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca, ki je potekala brez navzočnosti novinarjev, poudaril, da je v pripravi ukrep, ki bo še bolj omejil gibanje prebivalstva in javno življenje v boju za zajezitev širjenja novega koronavirusa.

Kot je zatrdil, gre za dobronamerno potezo, po kateri bi morali prebivalci ostati na območju lastne občine. "Ta ukrep se zdaj šele pripravlja, zato ga na medresorski ravni usklajujemo, da bi bil čim bolj življenjski, da vam ne bi onemogočal življenja in prihajanja na delo, da ne bi povzročil težav pri oskrbi vaših staršev, za katere skrbite na ozemljih druge občine. Do uveljavitve ukrepa pa manjka še nekaj dni," je dejal.

Ob tem je Kacin pozval ljudi, naj se ne zadržujejo v turističnih središčih, kot še vedno opažajo v zadnjih dneh, kljub omejevanju gibanja na prostem. "Ta vikend ne okupirajte turističnih središč. Če bo gneča tam, nismo dosegli ničesar. Ta vikend je namenjen vam. Vam na domačih lokacijah, kjer živite. Takih nedelj, ko ne bomo imeli kam iti, bo še veliko. Naj bo to prva od takih nedelj," je posvaril.

Na obali so težave z množičnim obiskom te dni posebej pereče. "Na obali se župani upravičeno sprašujejo, kaj to pomeni za širitev bolezni, če ljudje iz osrednjega dela Slovenije množično prihajajo na obalo. Prosim vas, ne delajte tega. Bodimo disciplinarni in bodimo odgovorni do vsakega posameznika, do naših najbližjih in predvsem do ljudi, ki živijo na naši obali in drugih turističnih središčih," je pozval Kacin.

Vlada bo po njegovih besedah storila vse, da ljudi v tem času ne bi po nepotrebnem vznemirjala, pri čemer posebej računa na medije, ki pomagajo pri komuniciranju o nujnih zaščitnih ukrepih za prebivalce Slovenije, da bi lažje prebrodili krizo in upočasnili širjenje bolezni ter da bi se na njen vrh pripravili čim bolje in pravočasno.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  22 .03. 2020 ob  18: 28
Se strinjam z vsemi spodaj.

Kje lahko kupim Istrsko zastavo?

Hvala vsem ki skrbijo za vse nas.
Koper |  22 .03. 2020 ob  15: 37
12
Glede na to,da se mi pravil držimo,ker nam je jasno v kakšni situaciji je Slovenija oni še kar veselo šetajo in raznašajo to kugo naokrog.
Take kazni bi jim morali napakirat,da se ven ne bi vidli.
Naj bo že čim prej ta ponedeljek,bo Janša naredil red.
In bojo končno ostali tam,kamor spadajo.
Res nimamo mira.Najprej Italijani,zdaj pa še oni.
Insulo |  22 .03. 2020 ob  11: 29
Ravno zaradi tega, meje na crnem, nikoli ne bo...
Istriano |  22 .03. 2020 ob  10: 34
17
In kradejo nam kot srake (Intereuropa, Istrabenz ...).
Ištrijan |  21 .03. 2020 ob  20: 33
48
Mejo na Črni kal vsekakor. Za začetek pa čimprej ograjo okoli ljubljane.

Koper |  21 .03. 2020 ob  20: 14
60
Meja bi morala biti že zdavnaj.Prevelika razlika je med Primorci in notranjci.
Med tem ko smo Primorci bolj umirjeni in preprosti,so oni prepotentni,objestni,konfliktni in nevrotični.
Pravil pa itak ne upoštevajo,so prepametni.
vseved |  21 .03. 2020 ob  19: 27
68
Končno lahko postavimo mejo na Črnem kalu