LJUBLJANSKI ŽIVALSKI VRT PONOVNO SPREJEMA OBISKOVALCE: Upoštevati bo treba ta pravila (VIDEO)

Slovenija

Na današnji praznični ponedeljek vrata spet odpira ljubljanski živalski vrt. Za zdaj ga bodo zaradi še vedno veljavnih omejitev lahko obiskali le prebivalci Ljubljane, ki se bodo zaenkrat lahko gibali le na zunanjih površinah. Psi v živalski vrt za zdaj nimajo vstopa.

V živalskem vrtu, ki bo odprt med 9. in 19. uro, obiskovalce pozivajo, da se ob obisku držijo vseh veljavnih uradnih navodil, poleg teh pa še nekaterih posebnih, ki veljajo v ZOO Ljubljana.

Iz preventivnih razlogov ostajajo za obiskovalce zaprti otroška igrišča, vivarij, notranji prostor slonice Gange, otroški živalski vrt, kmečka bajta, pot mimo šimpanzov proti tigrom in notranji prostor šimpanzov.

Vseskozi je treba vzdrževati medsebojno razdaljo najmanj dveh metrov, tako pred blagajno, sanitarijami in trgovino, kot tudi na sprehodu po samem vrtu. Obiskovalci morajo biti pozorni tudi na higieno rok in kašlja ter upoštevati navodila zaposlenih. V živalskem vrtu so na številna mesta postavili razkužilnike za roke.

V živalskem vrtu obiskovalce pozivajo, naj prihajajo le tisti brez akutnih prehladnih bolezenskih znakov. Obrazne maske so obvezne v notranjih prostorih, kot so sanitarije, ZOO trgovina in ob domovanju šimpanzov, drugod pa so priporočljive. Obiskovalce prosijo tudi, da obisk izkoristijo za sprehod in opazovanje živali ter ne posedajo ali se v večjih skupinah zadržujejo na enem prostoru. Zato so označili krožno smer ogleda, ki se je morajo držati.

Ker so za okužbe, ki bi jih lahko nanje prenesli ljudje, najbolj dovzetni primati, zaposleni v živalskem vrtu prosijo obiskovalce, da se v teh dneh brez izjem držijo pravil o izogibanju dotikanja in hranjenja živali.

Si bodo pa obiskovalci lahko pogledali letošnje mladiče. To so mala zebra Sanaa, mladič dvogrbe kamele Zaya, mladiči divje svinje, indijskega ježevca, mar, muflonov in kenguruja.

Zebrica Sanaa z mamo Srečko ????

Tudi zebrica Sanaa lepo napreduje ????????, a bo še eno leto močno odvisna od mame. Ste opazili, da lahko po njenih dolgih nogah sklepamo, kako velika bo, ko bo odrasla ?????????

Objavil/a ZOO Ljubljana dne Torek, 21. april 2020

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija