LJUBEZENSKA PREVARA V ISTRI: Nasedla ji je 57-letnica

Istra

Puljski policisti so od 57-letnice prejeli prijavo, da je bila ogoljufana za več tisoč kun. Julija je namreč stopila v stik z osebo, ki se je prek strani za zmenke predstavila kot moški iz Združenih držav Amerike, nato pa je na njegovo prigovarjanje v juliju in avgustu večkrat nakazala denar na različne račune. Ker je sumila, da je bila prevarana, je 57-letnica dogodek prijavila policiji, poroča Glas Istre.

Da bi se izognili takim dogodkom, istrska policijska uprava državljane opozarja, naj bodo previdni pri komunikaciji na družbenih omrežjih in spletnih straneh za zmenke. Prevaranti, ki iščejo žrtve po spletu, da bi si pridobili premoženjsko korist, uporabljajo različne metode zavajanja, izpovejo celo ljubezen.

Storilci t. i. romantičnih prevar v pogovoru "izlivajo ljubezenska čustva do žrtve" in po pridobitvi njenega zaupanja zahtevajo denar, darila ali podatke o bančnih karticah. Žrtev lahko tudi prosijo, naj jim pošlje intimne fotografije ali video posnetke. Policija državljane opozarja, naj bodo previdni in ne delijo z neznanci gradiva, ki bi ga storilec lahko uporabil za izsiljevanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  15 .09. 2020 ob  09: 14
bušca naivna žena