LJUBEZEN V NENAVADNIH ČASIH: Zucchero zapel na zapuščenem beneškem trgu (VIDEO)

Svet

Italijanski rock pevec Zucchero v novem glasbenem videu Amore Adesso! (Ljubezen zdaj!) sedi za klavirjem na praznem trgu sv. Marka v Benetkah in poje o ljubezni v nenavadnih časih. Založba Universal Music je pozvala občudovalce za njihove različice pesmi No Time for Love Like Now, kar je Zucchera navdihnilo, da je pesem zapel v italijanščini.

Zuccherova pesem je priredba skladbe No Time for Love Like Now, ki sta jo ustvarila pevec skupine REM Michael Stipe in Aaron Dessner iz rock benda The National in jo je založba Universal Music objavila na spletu s pozivom, naj glasbeniki ustvarijo lastno različico.

Video za pesem Amore Adesso! je 64-letni Zucchero posnel v romantičnem mestu v začetku maja. Da so zagotovili popolnoma prazen trg, so oblasti pred snemanjem za vse pešce zaprle trg sv. Marka, so poročali lokalni mediji. Nekaj dni kasneje so skladbo objavili na portalu YouTube, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Zucchero - Amore Adesso! (No Time for Love Like Now - Michael Stipe & Aaron Dessner)

AMORE ADESSO! Questa sera alle 21.30 online IN TUTTO IL MONDO la performance inedita di Zucchero da una PIAZZA SAN MARCO deserta a VENEZIA sulle note di "AMORE ADESSO!", l'adattamento in italiano del brano "No Time For Love Like Now" di Michael Stipe e Aaron Dessner. AMORE ADESSO! Tonight at 9:30 PM (Italian time) online WORLDWIDE, Zucchero's first ever performance of "AMORE ADESSO!" from a deserted PIAZZA SAN MARCO in VENICE. The song is an Italian adaptation of "No Time For Love Like Now", written by Michael Stipe and Aaron Dessner. #AmoreAdesso #NoTimeForLoveLikeNow R.E.M. Aaron Dessner

Objavil/a Zucchero Fornaciari dne Ponedeljek, 04. maj 2020

Umetnik je pojasnil, da mu trg veliko pomeni: "Mestu in celotni Italiji sem hotel poslati jasno znamenje ter spomniti ljudi, da moramo ostati pogumni še naprej in ne smemo izgubiti upanja."

Prazne podobe svetovno znanih trgov, ponavadi prenatrpanih s turisti in zdaj zapuščenih, sodijo med najbolj osupljive vtise Italije v času pandemije koronavirusa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija