LIN PLETIKOS V BOJU Z ELITO NA SP V RAZREDU ILCA 6: "Razmere so zahtevne, kar nekaj jadralk še brez olimpijske norme"

Svet

V argentinski Mar del Plati se je drevi s slovesnim odprtjem začelo žensko svetovno prvenstvo v olimpijskem jadralnem razredu ilca 6. Slovenske barve zastopa Lin Pletikos, skupno pa bo nastopilo 105 jadralk iz 47 držav.

Svetovno prvenstvo bo poleg prestižnih naslovov najboljših jadralk na svetu dodelilo tudi olimpijske norme sedmim državam, ki mesta na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu v tem razredu še nimajo.

S prvimi regatami jadralke pričnejo danes. Do nedelje jih čakajo kvalifikacijske regate, od ponedeljka pa finalni plovi. V sredo, 10. januarja, bo na zadnji dan prvenstva najboljših deset nastopilo v regati za kolajne, ostale pa čaka še zadnji plov.

"Razmere so precej zahtevne, saj jadramo na oceanu in so temu primerni tudi veter in višina ter smer valov. Za prvenstvo je napovedan srednje močan veter različnih smeri, kar nekaj jadralk iz večjih reprezentanc pa je še vedno brez olimpijske norme, tako da je tudi konkurenca močna. Kljub krajši bolezni v zadnjem mesecu je Lin dobro pripravljena. Zaradi zahtevnih pogojev gremo dan po dan, saj bo na koncu pomembna konstantnost," je dejal njen trener Nik Pletikos.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija