LIKVIDACIJO IZOLSKEGA DINERS CLUB ITALIA "PO TIHEM" VODI DIREKTOR SESTRSKEGA PODJETJA? "Očitkov ne razumem najbolje"

Izola

Danes smo že poročali o "socialni bombi", ki čaka zaposlene v izolski podružnici podjetja Diners Club Italia – vseh 46 zaposlenih bo odpuščenih. Za zadevo smo izvedeli iz anonimnega pisma, direktorica podružnice Iris Pez pa je navedbe potrdila. Očitki v anonimnem pismu letijo na Primoža Patruja, direktorja sestrskega podjetja Dinit Card Services, ki naj bi "stal za likvidacijo oziroma jo po tihem vodil". Patru navedbe odločno zanika.

Anonimni pisec je zapisal, da naj bi za likvidacijo izolske podružnice Diners Club Italia stal Patru, ki "se s švicarskimi lastniki, Cornèr Banco, zelo dobro razume". "Baje pa likvidacija zato, ker so se Švicarji želeli znebiti Dinersa že zdavnaj zaradi drugih razlogov. Ker Dinit dela za Diners, bo tudi on izgubil največjo stranko. Kje so interesi? Kam bo šlo 50 ljudi? Gotovo bo odpuščal tudi Dinit, potem bo na cesti ogromno ljudi," je zapisal anonimnež.

Patru očitke odločno zanika. "Obžalujemo začetek postopka likvidacije družbe Diners Club Italia, a hkrati razumemo poslovno odločitev lastnika, švicarske finančne skupine Cornèr Group. Diners Club Italia je namreč naša pomembna stranka, za katero opravljamo storitve procesiranja plačil. Te storitve bomo zanjo opravljali vse do končne likvidacije. Ob tem naj poudarimo, da bo imela izguba stranke prav gotovo kratkoročni vpliv na poslovanje našega podjetja, vendar ne bo nikakor ogrozila poslovanja podjetja," se je odzval Patru.

Kot navaja, Dinit Card Services posluje skladno z načrti, "povečuje nabor strank, novih izdelkov in storitev, certificirajo nove kartične sheme ter povečujejo število zaposlenih – z 80 konec leta 2020 na 90 ob zaključku letošnjega".

"Glede morebitne prezaposlitve posameznikov iz Diners Club Italia v Dinit Card Services lahko povemo, da so bili vedno dobrodošli in nemalo od naših skoraj 90 zaposlenih izhaja iz te družbe. Gre za ljudi z vrhunskimi ekspertnimi znanji in izkušnjami v finančno-tehnološki industriji," pojasnjuje prvi mož Dinita.

Glede postopka likvidacije pa poudarja, da gre za "poslovno odločitev lastnika, ki je ne more komentirati". "Očitke ne zgolj zavračam, temveč jih pravzaprav niti ne razumem najbolje," zaključuje Patru.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  14 .10. 2021 ob  11: 07
ajd ne čivkajte ...takoj napišite prošnje po hotelih rabijo fizična delovna sila, žal pisarniški stolčki so tudi v hotelih prezasedena, ne bo nič s klikanjem na miško ,temveč bo treba rokave zavihat pa kuhat, prat posodo ,streč gostom, pospravljat sobe ...bo šlojQuery112303642329420927646_1634202233518?
alfa |  13 .10. 2021 ob  06: 17
14
zakaj ste zbrisali VSE komentarje, ne samo moje tudi od drugih....točno tako je, bo treba poprijet tudi za kako drugo delo če treba tudi fizično..vsako delo je častno delo..najlažje je jočkat.