LEŽAL V MLAKI KRVI: Italijan z nožem ubil ženo in skočil v smrt

Kronika

Grozljiv primer nasilja v družini se je zgodil v ponedeljek v zgodnjih jutranjih urah v Malem Lošinju. Starejši moški je z nožem najprej ubil ženo, nato pa storil samomor.

Ob 6.10 so sosedje opazili starejšega moškega, ki je v mlaki krvi ležal na tleh pred manjšo stanovanjsko hišo, poroča jutarnji.hr. Na kraj so takoj prispeli reševalci, vendar so lahko le potrdili smrt. Policisti so s pomočjo gasilcev skozi okno vstopili v stanovanje, kjer je živel, saj so bila vhodna vrata zaklenjena. Tam so našli truplo starejše ženske.

Po neuradnih informacijah naj bi moški najprej z nožem ubil ženo, nato pa skočil skozi okno in si sodil sam.

Šlo naj bi za italijanska državljana, s stalnim prebivališčem na Lošinju. On naj bi bil star 82 let, njegova žena pa 72.  Moški naj bi sicer že pred približno dvema letoma poskušal narediti samomor. Prerezal naj bi si žile, vendar je preživel, nato pa je za nekaj tednov končal na psihiatriji.


Kam po pomoč?

Posameznik, ki čuti hudo duševno stisko ali ima samomorilne misli, lahko strokovno pomoč poišče v organizacijah, ki nudijo neposredno pomoč. Lahko se obrne na svojega osebnega zdravnika ali pa na eno od spodnjih služb oziroma skupin.

Pomoč v stiski:
112 – Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč)
116 123 – Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24h/dan)
116 111 – TOM – telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro)
01 520 99 00 – Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj)
031 233 211 – Ženska svetovalnica – krizni center (24h/dan)
Živ? Živ! –  zivziv.si"

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija