LEVICO MOTI, DA BO JANŠA GOST V GLEDALIŠČU KOPER: Spregovoril bo o migracijah, dogodek bo varovala policija (VIDEO)

Koper

Janez Janša, prvak Slovenske demokratske stranke (SDS) bo jutri v Kopru gost javne tribune o migracijah in varnosti, ki ga organizira SDS Koper. To pa je zelo zmotilo koprski odbor stranke Levica, ki je dogodku očital da bo sejal strah in sovraštvo, moti pa jih tudi, da bo dogodek v Gledališču Koper, pa čeprav so v stranki SDS najeli gledališčno dvorano po komercialnih cenah in za najem te tudi plačali.

Potem ko je mestni odbor SDS Koper prejšnji teden napovedal organizacijo Javne tribune o migracijah in varnosti v Sloveniji, ki bo jutri ob 17. uri v gledališču Koper, gost pa bo predsednik stranke Janez Janša, je lokalni odbor Levice poslal pisno izjavo, kjer so med drugim zapisali, da "ne pristajajo na to, da se bo v prostoru, ki je namenjen umetnosti, odvil dogodek, ki bo sejal strah, sovraštvo in ksenefobijo".

Potem pa je završalo tudi po socialnih omrežjih in tako naj bi jutrišnji obisk Janeza Janše v Kopru varovala celo policija.

Jure Colja

"Gre za tematiko, ki se tiče tako Evrope in v zadnjem obdobju tudi Slovenije, torej migracij in varnosti, gost bo predsednik naše stranke, ki odlično pozna situacijo, tako pri nas kot po svetu," je dejal Jure Colja, koprski občinski svetnik iz vrste SDS

Zakaj pa so se v Levici sploh odločili, da javnost opozorijo na ta dogodek na tak  način? "Ker je narativ SDS in predsednika stranke znan, nedavno še tega, še pred novoletnimi prazniki, ko bi si vsi želeli miru in sprave je svetnik SDS zahteval širiitev dnevnega reda s predlogom, da bi obravnanli problematiko migracij in nasilja, ki se izvaja v Ljubljani," odgovarja Alan Medveš, sekretar poslanske skupine Levica.

Alan Medveš

To pa naj bi bilo dvakrat narobe, meni Medveš. Prvič, ker naj bi šlo za neposredno vmeševanje v lokalno samoupravo glavnega mesta, drugič pa: "Problem nasilja niso migracije, nasilje je problem s katerim bi se morala ukvarjati družba na drugačen način."

A Jure Colja iz koprske SDS vrača žogico Medvešu: "Gre za, žal, moram povedati, stalno prakso Levice. Ko se z nečem ne strinjajo, takoj človeka označijo, za ksenofoba, sejalca sovraštva, celo fašista, to jaz na dnevni bazi doživljam. Je pa žalostno, da si upa ena politična stranka na tak način pritiskati na ustanovo kot je gledališče in javno izrazi željo po temu, da se ta dogodek ne zgodi."

Janez Janša

Direktorica koprskega gledališča pa pravi, da sledijo razmišljanju ustanoviteljice, torej Mestne občine Koper, in če je nekoč veljalo, da v gledališču ni prostora za politične dialoge, sedaj sledijo politiki, ki je drugačna in nima zadržkov, ki tudi misli, da je to tudi ustavna pravica.

"V tem gledališču smo imeli recimo lani 221 javnih dogodkov, 193 lastnih predstav, predvsem za otroke, zelo se borimo za gledališče za otroke Svetilnik, kar tudi Levica ve, in zelo zelo je dobrodošel vsak evro, ki ga to gledališče dobi, da ga lahko vloži v otroške predstave v produkcijo teh predstav," pojasnjuje direktorica Katja Pegan

Katja Pegan

In tako bo sicer zimsko zaspana Verdijeva ulica poleg Titovega trga v Kopru jutri priča morebiti razburljivemu dogajanju ob in v hramu kulture, morebiti pa tudi ne. Tako pač je v naši državi, politična temperatura je vedno razgreta, ne glede na letno obdobje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  18 .01. 2024 ob  15: 59
Poserjem se na vse vernike na tem svetu. To so zame bebci. Ramen!
kokodek |  17 .01. 2024 ob  20: 11
manemebasat, je pač treba rojevat več kot tri oz. po krščanski tradiciji, kolikor jih bog da. če se ne motim, vsi bogovi na tem svetu ženskam zapovedujejjo rojevanje. pravi verniki se tega držijo, amen.
Bayliner |  17 .01. 2024 ob  19: 17
@ prognostik - si ti mogoče odvetnik strica iz ozadja? Komentiral sem njegove nebuloze o fašizmu in nacizmu.
Kapiraš?
manemebasat |  17 .01. 2024 ob  17: 29
11
Slovencu s tremi otroki drzava skoraj nic ne pomaga. Enemu muziju, ki je tu pol leta in v zivljenju ni prispeval enega Eura davkov in ima dvanajst pankrtov, pa nudijo vse mogoce. In to za nas denar. Daj potegni glavo iz riti!
kokodek |  17 .01. 2024 ob  14: 41
-2
manemebasat drugo ti ne preostane kot, da začneš rojevat in rešiš slovence
manemebasat |  17 .01. 2024 ob  14: 21
10
Ce v migraciji ne vidite problema vam svetujem, da si na Youtube pogledate par posnetkov Christoferja Hitchensa o islamu.
manemebasat |  17 .01. 2024 ob  13: 49
11
Slovenska kultura je v izumrtju in migracije predstsvljajo najvecjo nevarnost! Zato je gledalisce povsem primerna lokacija za govor o tej tematiki. In ni vazno ce se z njim ne strinjate glede ostale politike, kar se tice migracij, ima pa prav. In on in Jelincic. Ce vam je kaj mar za slovensko kulturo, ga boste prisli poslusat!
Prognostik |  17 .01. 2024 ob  12: 48
12
@bayliner, stric iz ozadja govori o levici in v kaj se ti mladci spreminjajo, koga predstavljajo. Revčki so v DZ vstopili s 4,5% glasov, člani jih zapuščajo, problematične izjave nekaterih v preteklosti, vse kar jim preostane je lajanje na luno... ko se je treba kaj konkretnega zmenit jih ni, 4,5% od 100.
Bayliner |  17 .01. 2024 ob  10: 48
10
@ stric iz ozadja - ostani tam kjer si in ne pametuj o fašizmu in nacizmu. Pojma nimaš, revček ....
Janko |  17 .01. 2024 ob  08: 51
15
Levici pač diši diktatura in nesvoboda govora
Caput Histriae |  17 .01. 2024 ob  08: 32
a je uspelo Katji prebrat statut vsaj tokrat, zadnje čase ji ne gre od rok!?
na kratko, to pomeni da gledališče je v totalnem razsulu, denarja ni, predstave so delu zunanjih izvajalcev katere je potrebno plačati, in ker gospa ne ve kako se opravičiti, se naslanja na otroke.
takšen direktor, takšno gledališče!!!
Martin Kacur |  17 .01. 2024 ob  07: 46
69
Tej malinovci so pa tokrat šli predaleč. Če bo Janša prišel v gledališče ni nič narobe. Če ga kdo hoče prit poslušat naj ga gre. Konec koncev je vsako mnenje, čeprav drugačno, dobrodošlo. Absolutne resnice itak ni.
Levica s takšnim obnašanjem samo poveličuje pomembnost Janezu Janši.
Dečki umirite se in pojdite v fabrike žigosat.
1